ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2020 20:38 EET | Updated 12/03/2020 20:39 EET

Στην απομόνωση λόγω κορονοϊού ο Τριντό

Ο πρωθυπουργός του Καναδά τέθηκε μόνος του σε καραντίνα, καθώς η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα γρίπης.

PICTURE ALLIANCE VIA GETTY IMAGES

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, τέθηκε σε εθελοντική καραντίνα στο σπίτι του, καθώς η σύζυγός του, Σόφι, παρουσίασε συμπτώματα που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης.

Η Σόφι Τριντό επέστρεψε από τη Βρετανία και εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα το βράδυ της Τετάρτης. Ήδη, έδωσε δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα στο σπίτι της, περιμένοντας τα αποτελέσματα.

Ο γιατρός συμβούλεψε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει την καθημερινότητά του, παρακολουθώντας ο ίδιος την κατάσταση της υγείας του, επειδή δεν έχει συμπτώματα, εκείνος προτίμησε να μπει για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα στο σπίτι.

Ο Τζάστιν Τριντό θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι, συνομιλώντας με άλλους ηγέτες και μετέχοντας με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση της ειδικής υπουργικής επιτροπής για τον κορονοϊό. Στον Καναδά έχουν εντοπιστεί 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τώρα, ενώ έχει καταγραφεί ένας θάνατος.

Δύο ακόμα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου επέλεξαν να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μείνουν στο σπίτι. Ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Σίμους Ορεγκαν την Τρίτη σε tweet του ανέφερε ότι αισθάνεται μια χαρά αλλά θα εργαστεί από το σπίτι του επειδή έχει έναν επίμονο βήχα.

Η υπουργός διεθνούς εμπορίου επίσης, Μέρι Εντζι, δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες αισθάνεται δύσπνοια. Οι γιατροί την συμβούλεψαν να εργάζεται επίσης από το σπίτι της.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά τόνισε πως τροποποιεί πρώτος απ’ όλους το πρόγραμμά του προκειμένου να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας του. 

Σημειώνεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού εμφάνισε τα συμπτώματα αφού επέστρεψε από μια ομιλία στο Λονδίνο τις προηγούμενες μέρες.

 

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή/και έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

 

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.