ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2019 09:58 EEST | Updated 16/10/2019 09:59 EEST

Στην φυλακή η Φελίσιτι Χόφμαν για το μεγάλο πανεπιστημιακό σκάνδαλο με τις μίζες

Παρουσιάστηκε στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ιδρυμα της Καλιφόρνια για την πρώτη από τις 14 μέρες φυλάκισης.

ASSOCIATED PRESS
Η Φελίσιτι Χόφμαν φεύγει από το δικαστήριο με τον αδερφό της Μουρ Χόφμαν Τζούνιορ, τον Σεπτέμβριο.

Η Φελίσιτι Χόφμαν παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ιδρυμα στο Δουβλίνο της Καλιφόρνια για την πρώτη από τις 14 μέρες φυλάκισης που της επέβαλε δικαστής αμερικανικού δικαστηρίου, όταν κρίθηκε ένοχη για την εμπλοκή της στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ηθοποιός ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου την ενοχή της και παραδέχτηκε την  δωροδόκηση ύψους 15.000 δολαρίων σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε η μεγάλη της κόρη να γίνει δεκτή και να φοιτήσει σε ένα από αυτά τα πανεπιστήμια. Η Χόφμαν είπε ότι αισθάνεται ντροπή και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της. 

«Η Φελίσιτι Χόφμαν παρουσιάστηκε σήμερα στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ιδρυμα στο Δουβλίνο της Καλιφόρνια», δήλωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού στην ιστοσελίδα Entertainment Weekly, την Τρίτη. «Η κυρία Χόφμαν είναι έτοιμη να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που διέταξε ο δικαστής Ταλγουάνι ως μέρος της πρότασής του. Εκτός από την φυλάκιση ο δικαστής επέβαλε πρόστιμο 30.000 δολαρίων και 250 ώρες κοινωνικής εργασίας, όταν αποφυλακιστεί. 

Η Χόφμαν αποτελεί έναν από τους 50 γονείς - μέλη του σκανδάλου «Operation Varsity Blues» που ερευνά το FBI και η , που κατηγορήθηκαν για δωροδοκίες με στόχο την εισαγωγή των παιδιών τους στα ελίτ αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, του Λος Αντζελες κ.α. Οι οικογένειες έκαναν δωρέες στα πανεπιστήμια ή δωροδοκούσαν καθηγητές και επιτηρητές ώστε να αυξήσουν την βαθμολογία των παιδιών για να γίνουν δεκτά στα εν λόγω πανεπιστήμια. 

Boston Globe via Getty Images
Η Φελίσιτι Χόφμαν και ο σύζυγός της Γουίλιαμ Μέισι, φεύγουν από το δικαστήριο Τζον Τζόζεφ Μοακλεϊ, στην Βοστώνη. 
MediaNews Group/The Mercury News via Getty Images via Getty Images
Το Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ιδρυμα της Καλιφόρνια.

Πηγή: EW