Στην Τουρκία η μικρή Σαλούα που γελούσε με τις βόμβες στην Ιντλίμπ αντί να τις φοβάται

Με τη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης.
Youtube

Με ασφάλεια έφτασε στην Τουρκία η μικρή Σαλούα, 3 ετών, που έμαθε να γελάει αντί να φοβάται τους φρικιαστικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με τη βοήθεια του πατέρα της.

Η τουρκική κυβέρνηση βοήθησε την οικογένειά της να περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το BBC. Η Σαλούα έγινε viral τον Φεβρουάριο, όταν κυκλοφόρησε βίντεο που έδειχνε τον πατέρα της να της μαθαίνει ένα παιχνίδι, με σκοπό να μην φοβάται τους βομβαρδισμούς που σημειώνονται κατά ριπάς στην περιοχή.

Κάθε φορά που η Σαλούα άκουγε βομβαρδισμό, αντί να φοβόταν, γελούσε ακατάπαυστα. Ήταν ακόμα μια τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε πετέρα και κόρη που το γεγονός ότι εκτυλίχθηκε στην Ιντλίμπ, στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Η σχέση μεταξύ τους προκάλεσε έκρηξη συμπάθειας και οδήγησε την τουρκική κυβέρνηση να τους βοηθήσει να φύγουν.

Πέρασαν τα σύνορα στις 25 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ρεϊανλί στη νότια Τουρκία.

Η δημοσιογράφος του Guardian Μπέθαν Μακκέρναν ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με τους δυό τους, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά η Σαλούα μπορεί να γελάσει με κανονικά πράγματα.

Ο πατέρας της Σαλούα, ο Αμπντουλάχ Μοχάμαντ δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο ίδιος και η κόρη του προσπάθησαν να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα με το βίντεό τους. Είπε ότι ήταν ευτυχής που έφτασε στην Τουρκία και ότι η Σαλούα θα είχε την ευκαιρία να πάει στο σχολείο.

«Ελπίζω ότι η σύγκρουση στη Συρία θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα μπορούμε να επιστρέψουμε ξανά πίσω», συμπλήρωσε.

Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν καταφύγει στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας από τον Δεκέμβριο, καθώς οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και οι κυβερνητικές δυνάμεις που στηρίζονται από τη Ρωσία συνεχίζουν να συγκρούονται στην περιοχή. Ακόμη, δεκάδες χιλιάδες παιδιά, αποκτούν ψυχολογικό τραύμα εξαιτίας του ήχου των βομβαρδισμών, κάτι που ίσως η Σαλούα δεν πρόκειται να αποκτήσει.

«Είναι ένα παιδί το οποίο δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο. Αποφάσισα να διδάξω στη Σαλούα αυτό το παιχνίδι για να μην καταρρεύσει ψυχολογικά. Έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από ασθένειες που είναι σχετικές με το φόβο», είχε εξηγήσει ο πατέρας στο Sky News, όταν το βίντεο είχε γίνει viral.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα