Στους δρόμους οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά του νέου φορολογικού

Συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας από δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς, μηχανικούς, οδηγιούς ταξί και άλλους επαγγελματίες.
Eurokinissi

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά του νέου φορολογικού νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Πέμπτη , αναβιώνοντας το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας» το οποίο εναντιώνεται στις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες γιατροί-οδοντίατροι, κτηνιάτροι, έμποροι, βιοτέχνες και άλλοι επαγγελματίες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, με τη συμμετοχή μάλιστα και των οδηγών ΤΑΧΙ που έδωσαν το δικό τους μήνυμα κρατώντας κίτρινα καπνογόνα.

Eurokinissi
Eurokinissi
.
.
Eurokinissi

Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει πως «η Κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδωτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος».

Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το Διοικητήριο, πραγματοποίησαν παράλληλα δικηγόροι της πόλης, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο», οι δικηγόροι - που βρίσκονται εδώ και μέρες σε αποχή από τα καθήκοντά τους- ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζουν «άδικο», καθώς, όπως λένε, «έρχεται να φορολογήσει εισοδήματα που δεν υπάρχουν».

«Πρόκειται για ένα ζήτημα αξιοπρέπειας, τιμής και διαβίωσης για δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να αποτρέψουμε την ψήφισή του» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης. Προανήγγειλε δε, τρόπους αντίδρασης του κλάδου ακόμη και μετά την ψήφισή του. «Δεν θα αφήσουμε έτσι απλά να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, ακόμη και μετά θα βρούμε κατάλληλους τρόπους να αντιδράσουμε», σημείωσε ο κ. Φινοκαλιώτης.

Σε κοινή γραμμή κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, τάχθηκαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη κατά τις τους κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, οι οποίες κορυφώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, με κύριο αίτημα την απόσυρσή του.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, dikastiko)

Δημοφιλή