ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
03/09/2021 09:56 EEST

Τα ρομπότ στις διαδικασίες διαλογής στα ΕΛΤΑ

Με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης θα τριπλασιάσει την ταχύτητα διαλογής.

elta
elta

Εφθασε η στιγμή το ρομποτικό σύστημα να μπει και στα ΕΛΤΑ. Κι όχι μόνο άργησε, αλλά πολύ μάλιστα.

Πάντως, είναι πλέον πραγματικά, καθώς στις εγκαταστάσεις του ομίλου ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, άρχισε να λειτουργεί η νέα ρομποτική και πλήρως ψηφιακή εγκατάσταση διαλογής αντικειμένων.

Πρόκειται για ένα σύστημα - το πρώτο της κατηγορίας του στην Ευρώπη - που αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) για τη διαχείριση των αντικειμένων με υπέρ-υψηλή ταχύτητα και ασφάλεια, κάνοντας πράξη τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΕΛΤΑ.

Το νέο σύστημα μπήκε σε παραγωγική λειτουργία στα μέσα Αυγούστου, αναβαθμίζοντας δραστικά τη δυναμικότητα, την ταχύτητα στη διαλογή και στις παραδόσεις. Ταυτόχρονα, εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια για τα αντικείμενα και ταχύτερη εξυπηρέτηση για τους πελάτες.

elta
elta

 

Η νέα επένδυση των ΕΛΤΑ εστιάζει στη διαλογή, έναν από τους πλέον νευραλγικούς κρίκους της αλυσίδας των ταχυδρομικών υπηρεσιών, στον οποίο μέχρι σήμερα επικρατεί η χειροκίνητη και η ημι-μηχανική διαλογή, η οποία όμως έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις σε χρόνο και σημαντικές πιθανότητες σφαλμάτων, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Πλέον, με την προσθήκη των ρομπότ στη διαδικασία διαλογής, ανοίγει ο δρόμος για παραδόσεις ακόμα και εντός της ιδίας μέρας.

Το νέο ρομποτικό σύστημα διαλογής, επιτυγχάνει αύξηση ταχύτητας διαλογής κατά 250%, διασφαλίζει παράδοση την επόμενη ημέρα, διαχειρίζεται αντικείμενα που αποτελούν περίπου το 80% των συνολικών αποστολών, παρέχει αυτόματο υπολογισμό βάρους και τιμολόγηση των αντικειμένων, μειώνει τα σφάλματα και αυξάνει την προστασία των αντικειμένων και προσφέρει διαδικασίες διαλογής σε Covid Free περιβάλλον.