Τελεσίγραφο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» - Η απάντηση της Πολιτικής Γραμματείας

«Αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε» το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Eurokinissi

Τελεσίγραφο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τεταμένη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας «ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν λειτουργικά και δομικά προβλήματα. Είναι το μήνυμα που λαμβάνω από τα μέλη. Οι κομματικές αυτές δομές ανήκουν σε μια άλλη συγκυρία. Θα κάνω τις προτάσεις μου για καταστατικές αλλαγές όταν γίνει το καταστατικό συνέδριο που θα είναι συνέδριο επανίδρυσης».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Δεν είναι ζήτημα προσωπικό αυτό που θα πω, ωστόσο αν δεν μπορείτε να πείτε ότι με εμπιστεύεστε τότε πείτε ποιον θέλετε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών». Κλείνοντας ανέφερε: «Να πάμε στις εθνικές εκλογές χωρίς την μόνιμη αμφισβήτηση».

Απευθυνόμενος στα μέλη του Οργάνου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε την δέσμευσή τους για στήριξη της προεδρίας του, διαφορετικά όπως είπε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση. «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Γραμματεία: «Λευκή επιταγή σε κανέναν»

Απαντώντας στον Στέφανο Κασσελάκη μέλη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες διεμήνυσαν: «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές», ενώ άλλα στελέχη φέρονται να του ζήτησαν να λειτουργεί πιο συλλογικά στις αποφάσεις του.

Νωρίτερα, κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος σε διαδικτυακό μέσο δήλωσε ότι διάβασε ότι πήγε χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. «Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (22/2) ξεκινά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή