Τέλος η κόντρα Σκάρλετ Γιόχανσον - Disney: Κατέληξαν σε διακανονισμό

«Χαίρομαι που λύθηκαν οι διαφορές μας».
Eric Gaillard via Reuters

Η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Disney κατέληξαν σε διακανονισμό δίνοντας τέλος στην κόντρα που είχε ξεσπάσει γύρω από την απώλεια κερδών της ηθοποιού στην ταινία «Black Widow».

Τον περασμένο Ιούλιο, η σταρ του Χόλιγουντ είχε καταθέσει αγωγή κατά της Disney υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά την κυκλοφορία της ταινίας τη ζημίωσε οικονομικά, καθώς το «Black Widow» κυκλοφόρησε ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην πλατφόρμα Disney+.

Οι όροι του διακανονισμού, ο οποίος ανακοινώθηκε μέσω δηλώσεων των δύο πλευρών, δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Γιόχανσον, η οποία ήταν ένα από τα βασικά πρόσωπα του Marvel Cinematic Universe της Disney, δήλωσε «Είμαι χαρούμενη που λύθηκαν οι διαφορές μας. Είμαι απίστευτα περήφανη για τη δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και απολάμβανα πολύ τη δημιουργική σχέση μου με την ομάδα. Ανυπομονώ να συνεχίσω τη συνεργασία μας τα επόμενα χρόνια».

Ο Άλαν Μπέργκμαν, πρόεδρος των Walt Disney Studios, δήλωσε από την πλευρά του: «Εκτιμούμε τη συμβολή της Σκάρλετ Γιόχανσον στο Marvel Cinematic Universe και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε μια σειρά από νέα πρότζεκτ, συμπεριλαμβανομένου του “Tower of Terror” της Disney».

Disney / Marvel

Πέρα από πρωταγωνίστρια, η Γιόχανσον είχε αναλάβει επίσης ρόλο παραγωγού και τα κέρδη της ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την απόδοση του «Black Widow» στο box office.

Η Disney επέλεξε την υβριδική κυκλοφορία της ταινίας τον Ιούλιο, όταν οι κινηματογράφοι στις μεγάλες αγορές παρέμειναν κλειστοί λόγω πανδημίας και ενώ κάποιες περιοχές είχαν επιτρέψει μεν τη λειτουργία τους, αλλά το κοινό έδειχνε ακόμη διστακτικό να επιστρέψει στις αίθουσες.

Το «Black Widow» βγήκε με καθυστέρηση ενός έτους και έφερε στα ταμεία πάνω από 378 εκατ. δολάρια -μέρος των οποίων προήλθε από το Disney+.

Η Γιόχανσον έχει παίξει τη «Black Widow» σε οκτώ ταινίες της Marvel και η αγωγή της κατά της Disney είχε αφήσει άναυδο το Χόλιγουντ.

Η Disney εξέδωσε τότε μία σκληρή ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε τη Γιόχανσον ότι επέδειξε «απόλυτη αδιαφορία για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19». Πάντως, όπως έγινε γνωστό, η αμοιβή της Γιόχανσον για την ταινία ήταν 20 εκατ. δολάρια.