ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/09/2019 17:12 EEST | Updated 04/09/2019 17:14 EEST

Παραπομπή του Δ.Μαρκόπουλου στο πειθαρχικό για το «αιματάκι» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή της Ολγας Γεροβασίλη στον Πρόεδρο της Βουλής.

Facebook/Dimitris Markopoulos

Την παραπομπή του Δημήτρη Μαρκόπουλου στο Πειθαρχικό των βουλευτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την δήλωσή του να χυθεί «αιματάκι» στα Εξάρχεια.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη «να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του». Επίσης με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα καταγγέλλει τον βουλευτή της ΝΔ ότι παραβίασε τον Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών και του ζητά «να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του κοινοβουλευτισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Μαρκόπουλος δήλωσε την Τρίτη στον ΑΝΤ1: «όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πω πω το παιδί».

Η επιστολή

Η επιστολή Γεροβασίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα έχει ως εξής:
«Θέμα: Παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών από τον βουλευτή της ΝΔ. κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο για δηλώσεις του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε
Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», χθες το πρωί (3/9/2019), ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ανέφερε επί λέξει: ”Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί.”

Οπως αντιλαμβάνεστε κύριε πρόεδρε, η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. προσβάλλει τον Βουλευτή και το κύρος του κοινοβουλίου.

Εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσµού και των Βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους.

Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις».