Τέσσερις συλλήψεις για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων - Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

Στρατολογούσαν και εξωθούσαν ανήκιλες στην πορνεία σε ξενοδοχεία της Αθήνας - Από 200 έως 400 ευρώ το κάθε ραντεβού και ναρκωτικά αντί αμοιβής.
Kinga Krzeminska via Getty Images

Την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, με τις μορφές της στρατολόγησης, της μεταφοράς και της παράδοσης ανηλίκων αντιμετωπίζουν τέσσερα άτομα, δύο γυναίκες και δύο άνδρες, που συνέλαβαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για τη σεξουαλική εκμετάλλευση επτά κοριτσιών.

Η έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας ξεκίνησε όταν η ενήλικη αδελφή μίας 18χρονης σήμερα κοπέλας παρατήρησε το περασμένο καλοκαίρι ότι η μικρότερη αδελφή συχνά τις νύχτες έφευγε από το σπίτι και γυρνούσε το πρωί. Κάποια στιγμή, μάλιστα, αποφάσισε να δει το κινητό τηλέφωνό της και στη συσκευή είδε κάποια μηνύματα, από τα οποία κατάλαβε τί γινόταν και αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν πως το περασμένο καλοκαίρι μία 25χρονη προσέγγισε σε ένα μπαρ τέσσερα 15χρονα κορίτσια, ένα 16χρονο και δύο 17χρονα, τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, και τα έπεισα να τα διευκολύνει προκειμένου να εκδίδονται.

Η 25χρονη, μάλιστα, τις περισσότερες φορές συνόδευε τις ανήλικες στα ραντεβού και έπαιρνε τμήμα της αμοιβής τους, 50-100 ευρώ, καθώς οι κοπέλες λάμβαναν από 200 έως 400 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι «πελάτες» αντί χρημάτων έδιναν στις ανήλικες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών ως αμοιβή, πάντοτε όμως ύστερα από συνεννόηση με την 25χρονη.

Η 25χρονη χρησιμοποίησε έναν 54χρονο οδηγό ταξί, για να μεταφέρει σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής για ραντεβού μία από τις ανήλικες, ενώ το ίδιο έπραξε και ένας 25χρονος με το ΙΧ αυτοκίνητό του. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία γυναίκα 21 ετών, η οποία παράλληλα με τη δράση της 25χρονης προήγαγε στην πορνεία μία 16χρονη.

Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να απολογηθούν στον Ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες.

Δημοφιλή