Τέταρτο κρούσμα την Ελλάδα - Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν με ήπια συμπτώματα.
sdf

Και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στη Βόρεια Ιταλία όπου υπάρχει έξαρση του ιού.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτώματα και η σημερινή κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως ικανοποιητική ενώ παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. ”Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκε πως πέραν της 38χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, θετικό στον κορονοϊό ήταν και το παιδί της ενώ το σχολείο στο οποίο πήγαινε έκλεισε για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να γίνει η απαραίτητη απολύμανση.

Παράλληλα όμως χθες ανακοινώθηκε και το πρώτο κρούσμα στη Αθήνα όπου και πάλι ήταν μια γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και πλέον νοσηλεύεται στο επίσης στο νοσοκομείο Αττικόν.

Σημειώνεται πως εξαιτίας αυτής της περίπτωσης σήμερα Παρασκευή έμειναν κλειστά τρία σχολεία στην Αττική (Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Αθηνών, Γυμνάσιο και Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, Νηπιαγωγείο «I. M. KAPPAΣ») αφού τα παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές σε αυτά. Το ένα εξ αυτών μάλιστα μαζί με ένα γκρουπ 50 συμμαθητών του είχε πάει ταξίδι στην Αγγλία επιστρέφουν στην Ελλάδα με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών.

Ωστόσο, στο Λονδίνο θα παραμείνει η κόρη της 40χρονης που νόσησε από κοροναϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ένας ακόμη μαθητής, από το ίδιο σχολείο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα. Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κορονοϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Στο μεταξύ άλλλα πέντε σχολεία επίσης έκλεισαν σήμερα λόγο πιθανής επαφής των μαθητών με ύποπτο κρούσμα.

Σε πλήρη απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο συστεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης προχώρησε ο δήμος Γλυφάδας. Οπως αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, αυτό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους, ώστε να νιώσουν απολύτως ασφαλείς καθηγητές, γονείς και οι μαθητές που θα βρεθούν στο σχολείο από την Τρίτη και μετά.

«Δεν έχει διαγνωσθεί κανένα κρούσμα του νέου ιού Covid-19 στο σχολικό συγκρότημα», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δήμου, ενώ ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η δημοτική μας αρχή προχωρά σε πλήρη απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος και θα λάβει ό,ποιο άλλο μέτρο κριθεί σκόπιμο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Δεν συντρέχει κανένας λόγος φόβου ή ανησυχίας. Θα ενημερώνουμε διαρκώς για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί».

Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα παρέμεινε κλειστό σήμερα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Παράλληλα ο δήμος Γλυφάδας ανακοίνωσε πως από σήμερα και όλο το εορταστικό τριήμερο που ακολουθεί, θα προχωρήσει για λόγους πρόληψης, με εξειδικευμένο συνεργείο και πιστοποιημένες διαδικασίες, σε απολύμανση στους παρακάτω χώρους: Όλα τα σχολεία κάθε βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια), όλους τους παιδικούς σταθμούς, όλα τα ΚΑΠΗ, όλες τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, το Δημαρχείο (παλιό και νέο) και όλους τους δημοτικούς χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η απολύμανση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ.

Δημοφιλή