Θα γιορταστεί τελικά η Πρωτοχρονιά στην Τάιμς Σκούερ - Κλειστή θα παραμείνει η Κόκκινη Πλατεία

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο έδωσε το "οκ"
via Associated Press

Η πόλη της Νέας Υόρκης θα γιορτάσει την άφιξη του 2022 στην Tάιμς Σκούερ, όπως είχε προγραμματιστεί, παρά τον αριθμό ρεκόρ των κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη και σε όλο το έθνος, δήλωσε την Πέμπτη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Αντίθετα, η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην πόλη εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία.

«Θέλουμε να δείξουμε ότι προχωράμε και θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι η πόλη της Νέας Υόρκης παλεύει για αυτό», είπε ο ντε Μπλάζιο, του οποίου η τελευταία ημέρα στη δημαρχία είναι η Παρασκευή (31/12), στην εκπομπή «Today» του NBC.

Αφού απαγόρευτηκαν οι πρωτοχρονιάτικοι εορτασμοί στην Tάιμς Σκούερ πριν από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας, οι αρχές της πόλης είχαν ανακοινώσει προηγουμένως σχέδια για μια μειωμένες εορταστικές εκδηλώσεις Πρωτοχρονιάς με μικρότερο πλήθος και απαιτούμενους εμβολιασμούς.

Ενώ πόλεις όπως η Ατλάντα ακύρωσαν τους εορτασμούς της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ο ντε Μπλάζιο είπε ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού της Νέας Υόρκης για την COVID-19 καθιστά εφικτό να καλωσορίσουμε πολίτες με μάσκες, που κρατούν αποστάσεις ασφάλειας στο πλήθος για να παρακολουθήσουν την άφιξη του νέου έτους στην Times Square. «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο. Η Νέα Υόρκη είναι ανοιχτή», τόνισε.

Να σημειωθεί πως η πόλη της Νέας Υόρκης ανέφερε αριθμό ρεκόρ νέων, επιβεβαιωμένων κρουσμάτων - περισσότερα από 39.590 - την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της πολιτείας.

Ο Ντε Μπλάζιο είπε ότι η απάντηση είναι να «διπλασιαστούν οι εμβολιασμοί» και σημείωσε ότι το 91% των ενηλίκων της Νέας Υόρκης έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19.

Ο επόμενος δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς, θα ορκιστεί στην Times Square νωρίς το Σάββατο.

Η πλατεία Mανεζναγια διακοσμημένη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντανακλάται σε έναν φράκτη ασφαλείας, με το Ιστορικό Μουσείο και το Τείχος του Κρεμλίνου στο βάθος κοντά στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, Ρωσία, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021.
Η πλατεία Mανεζναγια διακοσμημένη για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αντανακλάται σε έναν φράκτη ασφαλείας, με το Ιστορικό Μουσείο και το Τείχος του Κρεμλίνου στο βάθος κοντά στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, Ρωσία, Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021.
via Associated Press

«Κόκκινο» για εορτασμούς στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, αντίθετα, θα παραμείνει κλειστή το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην πόλη εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορονοϊού και δεν θα υπάρχει πρόσβαση σ’ αυτή από τις 5 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2021 έως τις 7 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Περιφερειακής Ασφάλειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της πόλης της Μόσχας και η ρωσική αστυνομία.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Ασφαλείας της ρωσικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη και η ασφάλεια των πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς, προγραμματίστηκαν μέτρα ελέγχου και πρόληψης. Σε αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών επιβολής του νόμου, καθώς και λαϊκοί πολιτοφύλακες.

Η εν λόγω Διεύθυνση επισημαίνει ότι «οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς και σε άλλους χώρους μαζικής συγκέντρωσης πολιτών», όπως και ότι «θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη των παραβιάσεων της δημόσιας τάξης», καθώς και στη «συμμόρφωση με τη μεταναστευτική νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος παραμονής στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Κατά των παραβατών θα ληφθούν μέτρα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Ρωσική Αστυνομία ενημερώνει με ανακοίνωση της τους πολίτες ότι «η Κόκκινη Πλατεία θα είναι κλειστή για το κοινό από τις 17:00 της 31ης Δεκεμβρίου έως τις 07:00 της 1ης Ιανουαρίου 2022».

Πηγή: Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ-TASS

Δημοφιλή