Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγνώμη από τους κατοίκους του Έβρου για τη μικρή Μαρία

Επίθεση μετά την διάψευση του Spiegel από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και μήνυμα ενόψει εκλογών.
Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους 27 πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο. Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ / EUROKINISSI)
Συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους 27 πρέσβεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο. Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ / EUROKINISSI)
Eurokinissi

«Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο κ. Τσίπρας αμφέβαλε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, τώρα ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητεί ότι υπάρχουν σύνορα στη στεριά», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1, εξαπολύοντας βολές εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την διάψευση του γερμανικού περιοδικού Spiegel για την υπόθεση του θανάτου ενός κοριτσιού 5 ετών με το όνομα Μαρία, στη διάρκεια ομαδικής, παράνομης διέλευσης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, στην συνοριογραμμή του ποταμού Έβρου..

Παράλληλα, ο Τάκης Θεοδωρικακος καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, στρατιώτες και τους κατοίκους του Έβρου για το ίδιο ζήτημα: «Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Ντροπή. Θα ντρέπονται για όσα έχουν πει», τονίζει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών είδαν (Σάββατο 21 Ιανουαρίου) από κοντά τον Φράχτη στον Έβρο και συνειδητοποίησαν τον αγώνα που κάνουν οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού για να διαφυλάξουν τα ελληνικά σύνορα - που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Αν δεν φυλάσσονταν, ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μόνο το 2022, πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες θα είχαν κατακλύσει την Ευρώπη και θα είχαν δημιουργήσει ζήτημα ασφαλείας.

Για τις διπλές εκλογές: Να δοθεί δύναμη από την πρώτη Κυριακή στη ΝΔ

Αναφερόμενος στις εκλογές, στα σενάρια για διπλές κάλπες και για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι «η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική. Είναι ώρα για σταθερότητα. Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που οδήγησαν την χώρα στην αποτυχία, όπως η 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δοθεί η δύναμη στην Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή. Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Στις εκλογές ο λαός είναι κυρίαρχος και αυτό που θα αποφασίσει ο λαός πρέπει άπαντες να το σεβαστούν».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα