Θεσσαλονίκη: Δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Νέα κινητοποίηση φοιτητών στην Καμάρα.
MotionTeam

Σε δύο προσαγωγές προχώρησε η Aστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος τους.

Με αφορμή τις δύο προσαγωγές, φοιτητές προχώρησαν σε ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης μπροστά από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 20χρονου φοιτητή.

Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 20:00 στην πλατεία Καμάρα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομικής παρουσίας εντός του campus.

Πορεία φοιτητών και αντιεξουσιαστών για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ
Πορεία φοιτητών και αντιεξουσιαστών για την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ
thessnews.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου αναφέρει:

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00μμ, 20χρονος πολίτης διεκομίσθη μέσω του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από αναφερόμενα επεισόδια στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ. Έφερε θλαστικό τραύμα πώγωνος και αιτιώμενος άλγος στο δεξιό αυτί, εμβοές και ζάλη.

Έγινε εκτίμηση από ΩΡΛ και συρραφή του θλαστικού τραύματος καθώς και ακουόγραμμα από το οποίο δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα. Ακολούθησε οδοντιατρική εκτίμηση κατά την οποία δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα, αλλά προληπτικά συνεστήθη διενέργεια πανοραμικής ακτινογραφίας και γναθοχειρουργική εκτίμηση από το Γ.Ν Παπανικολάου. Τέλος, εκτιμήθηκε από τους Νευροχειρουργούς, έγινε και αξονική εγκεφάλου, από όπου δεν προέκυψαν παθολογικά ευρήματα.

Εξήλθε από το νοσοκομείο με οδηγίες και αντιβιωτική αγωγή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών στα ΑΕΙ αποτελεί έμπρακτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ας γνωρίζουν όλοι ότι στο ΑΠΘ το έργο κατασκευής της βιβλιοθήκης θα ολοκληρωθεί και η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί γι’ αυτό το σκοπό υπερασπίζοντας το συμφέρον φοιτητών καθηγητών και όλων των φορολογουμένων πολιτών», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους: Είναι υπέρ της ασφάλειας, της ελευθερίας στα πανεπιστήμια ή υπέρ της διάλυσης και των καταστροφών από τους μπαχαλακηδες; Στα ΑΕΙ, η Αστυνομία θα παρεμβαίνει πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, όταν παραβιάζεται ο νόμος και κάποιοι επιχειρούν να τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές που επιθυμούν το αυτονόητο: Την κανονική και ασφαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ