Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα μετά την εικόνα ασθενή ξαπλωμένου σε καρέκλες στο Θεαγένειο

Δημοσιοποιήθηκε από τον διευθυντής της Γαστρεντερολογικής του Νοσοκομείου. Ο άνδρας είχε υποβληθεί σε ενδοσκοπική εξέταση με μέθη αλλά δεν υπήρχε χώρος στην αίθουσα ανάνηψης.
facebook
facebook
FACEBOOK

Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται για την εικόνα του νεαρού ασθενούς στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που ενώ προσπαθούσε να συνέλθει από μέθη, μετά από ενδοσκοπική εξέταση, εμφανίζεται ξαπλωμένος σε καρέκλες στον διάδρομο.

Την σχετική φωτογραφία είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρης Τζιλβές.

Μετά την επείγουσα ΕΔΕ που διέταξε για το περιστατικό ο Yπουργός Υγείας ’Αδωνις Γεωργιάδης, σήμερα δόθηκε εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης (του ασθενή σε κίνδυνο).

Η έρευνα, κατά πληροφορίες, στρέφεται εναντίον του/των υπεύθυνου/υπεύθυνων του Νοσοκομείου που δεν μετέφεραν τον ασθενή σε αίθουσα βραχείας νοσηλείας για ανάνηψη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή