Θετικός στον κορονοϊό και ο φυλακισμένος Γουάινστάιν

Και άλλοι δύο κρατούμενοι των φυλακών Γουέντε της Ν. Υόρκης.
.
.
zz/KGC-146/STAR MAX/IPx

Ο πρωήν κινηματογραφικός παραγωγός, Χάρβεϊ Γουάινστάιν, ο οποίος εκτείει ποινή φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση και βιασμό, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οπως δήλωσε ο Μάικλ Πάουερς, πρόεδρος της Ενωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Πολιτείας Ν. Υόρκης, ο Γουάινστάιν, 68 ετών, βρίσκεται σε απομόνωση στις φυλακές Γουέντε.

Ο Πάουερς είπε ότι έμαθε για το θετικό τεστ το πρωί της 22ας Μαρτίου και ότι ανησυχεί για τους φρουρούς της φυλακής, οι οποίοι δεν έχουν στη διάθεσή τους είδη προστασίας. Σε καραντίνα έχουν τεθεί αρκετά μέλη του προσωπικού των φυλακών.

Ο Γουάινστάιν μεταφέρθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γουέντε στις 18 Μαρτίου. Στις 11 Μαρτίου καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης για σεξουαλική επίθεση εναντίον της βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέι και τον βιασμό της επίδοξης ηθοποιού Τζέσικα Μαν.

Πριν την καταδίκη του, ο Γουάινστάιν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Bellevue του Μανχάταν, λόγω καρδιακών και άλλων προβλημάτων, όπως διαβήτης και υψηλή πίεση. Ενας εκ των δικηγόρων του δήλωσε ότι η νομική ομάδα του Γουάινστάιν δεν είχε ενημερωθεί για την διάγνωσή του με κορονοϊό.

″Δεδομένης της κατάστασης της υγείας του, είμαστε ανήσυχοι και πρέπει να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση” δήλωσε o δικηγόρος Ιμραν Ανσάρι.

Δύο ακόμα κρατούμενοι των φυλακών Γουέντε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.