ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2020 20:56 EEST

Τις 100.000 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Ισραήλ

Στα 1.496 ανήλθαν τα νέα κρούσματα μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

MENAHEM KAHANA via Getty Images

Το Ισραήλ έφθασε την Παρασκευή επίσημα τα 100.000 και πλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση πασχίζει να περιορίσει την αναζωπύρωση της επιδημίας.

Βάσει του τελευταίου ημερήσιου απολογισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 1.496 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 100.716. Το Ισραήλ έχει καταγράψει 809 θανάτους μεταξύ του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων.

Τον Μάιο, η χώρα ήρε το lockdown, που είχε συμβάλει στην ισοπέδωση της καμπύλης, ένα γεγονός που ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κι άλλοι αξιωματούχοι είχαν γιορτάσει ως επιτυχία.

Ωστόσο, η δεύτερη αναζωπύρωση των κρουσμάτων και οι περιορισμοί που ακολούθησαν κράτησαν πολλούς Ισραηλινούς εκτός της αγοράς εργασίας. Ορισμένα μέτρα ήρθησαν έκτοτε με στόχο την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όμως η ανεργία συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω στο 21,5%.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νετανιάχου βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων από Ισραηλινούς που βγαίνουν σχεδόν καθημερινά στους δρόμους με αίτημα επιπλέον οικονομική βοήθεια.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)