Τις 665.238 διεθνείς αφίξεις άγγιξαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, Ιούλιο –Αύγουστο

Η προσπάθεια να διασωθεί, όσο γίνεται η κατάσταση στον εισερχόμενο τουρισμό, συνεχίζεται.
NurPhoto via Getty Images

Μπορεί τα νούμερα των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατά το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, να ήταν θετικά, τηρουμένων των αναλογιών με την κατάσταση που επικρατεί, ωστόσο είναι πάρα πολύ κάτω από το 2019 και βέβαια, ακόμα και ο Σεπτέμβριος να εξελιχθεί θετικά, η αρνητική εικόνα δεν ανατρέπεται.

Ούτε βέβαια επιτρέπεται να μιλήσουμε για βιωσιμότητα επιχειρήσεων και θέσεις εργασίας.

Πάντως, ας σταθούμε λίγο στην εικόνα των πέντε διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, καθώς υπήρξαν 665.238 διεθνείς αφίξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport Greece.

Ειδικά τον Αύγουστο, σημειώθηκε αύξηση 73,16 % στις διεθνείς αφίξεις με 421.708 αλλοδαπούς τουρίστες μέσω 6.496 απευθείας πτήσεων, έναντι του Ιουλίου όπου είχαμε 243.530 διεθνείς αφίξεις, μέσω 1.817 διεθνών. Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Πολωνοί επέλεξαν για τις διακοπές τους τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1- 31 Αυγούστου, οι αφίξεις είναι τα εξής: Ρόδος: 190.937 αλλοδαποί τουρίστες - 1390 πτήσεις, Κως: 106.787 - 791, Μύκονος: 62.491 - 549, Σαντορίνη: 57.178 - 458 και Κάρπαθος: 4.315 - 60 πτήσεις.

Πάντως, δεν συνυπολογίζονται και οι αφίξεις που υπήρξαν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Όσον αφορά τα συγκεντρωτικά στοιχεία αναφορικά με την χώρα προέλευσης, για το διάστημα από 1η – 31η Αυγούστου, Βρετανοί και Γερμανοί επιλέγουν σταθερά τους προορισμούς της Ρόδου, της Κω, Ιταλοί κατέχουν την πρώτη θέση προτίμησης για το νησί της Σαντορίνης, ενώ στην Μύκονο την πρώτη και δεύτερη θέση κατέχουν, αντιστοίχως, Βρετανοί και Ιταλοί. Αξίζει να επισημανθεί η σημαντική αύξηση των Πολωνών τουριστών, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά τη φετινή χρονιά.

HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece