Το 19% των τουριστών πέρασε από τεστ κορονοϊού στα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου

Από την 1η Ιουλίου, οι μοριακοί έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί στα Διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ξεπερνούν τις 18.000.
HuffPost Greece

Λιγότεροι από το ένας στους πέντε ταξιδιώτες που έφθασαν στα Διεθνή αεροδρόμια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, πέρασαν από μοριακό έλεγχο, δηλαδή τεστ κορονοϊού, καθώς δειγματοληπτικά γίνονται οι έλεγχοι αυτοί και όχι υποχρεωτικά σε όλους τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), το διάστημα 1-17 Ιουλίου, 18.264 ταξιδιώτες προερχόμενοι από χώρες του εξωτερικού και με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ στα Διεθνή Αεροδρόμια της Ρόδου (8.305), της Κω (4.343), της Μυκόνου (2.848), της Σαντορίνης (2.464) και της Καρπάθου (304).

Κατά συνέπεια, μόνο το 19% από τους επιβάτες υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για COVID-19 και οι επιβάτες που εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό, ήταν μόλις πέντε στο σύνολο, δύο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένας στο αεροδρόμιο της Κω, ένας στη Μύκονο και ένας στη Σαντορίνη.

Τα περιστατικά, αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως, χωρίς προβλήματα και σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα που οι αρχές έχουν καταρτίσει.

Popular in the Community