Το αεροδρόμιο της Αθήνας υποδέχεται και την TUS Aiways με δρομολόγιο από το Τελ Αβίβ

Έντονα αναπτύσσεται η ισραηλινή τουριστική αγορά στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα.
SOPA Images via Getty Images

Τα στοιχεία για τους Ισραηλινούς που επισκέπτονται τη χώρα μας είναι εντυπωσιακά. Πάνω από 500.000 θα έρθουν φέτος στην Αθήνα, ενώ από το 2014 υπάρχει διπλάσια αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ, στην πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τα στοιχεία έως τον Οκτώβριο του 2022, είχαν έρθει στην Αθήνα 472.000 Ισραηλινοί, με τη χώρα να είναι η 11η σε αριθμό ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας και η 3η πιο ισχυρή σε ανάπτυξη φέτος.

Τούτων δοθέντων, το Ισραήλ αποτελεί σημαντικό «παίκτη» για το αεροδρόμιο της Αθήνας, με το 79% των επισκεπτών να έρχονται για διακοπές και κυρίως Σαββατοκύριακο, για αγορές και νυχτερινή διασκέδαση.

Με την είσοδο της TUS Airways στο δρομολόγιο Τελ Αβίβ – Αθήνα, από τις 14 Δεκεμβρίου, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) δημιουργούνται επιπλέον προϋποθέσεις για περισσότερους ταξιδιώτες.

Η TUS Airways είναι κυπριακή αεροπορική εταιρεία, και ιδρύθηκε το 2015. Πετάει σε Ελλάδα, Ισραήλ, Μέση Ανατολή και Ευρώπη, τόσο με τακτικές πτήσεις όσο και με τσάρτερ. Διαθέτει στόλο Airbus A320 και στα σχέδιά της περιλαμβάνονται προορισμοί όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και η Κρήτη, ενώ πραγματοποιεί και εποχικό δρομολόγιο από Τελ Αβίβ προς Πρέβεζα.

Οσον αφορά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η κίνηση είναι στο -11,6%, φέτος, σε σχέση με το 2019, αλλά οφείλεται στους πρώτους μήνες που ήταν χαμηλή σε κίνηση, λόγω της πανδημίας.

Δημοφιλή