ΔΙΕΘΝΕΣ
15/11/2019 18:44 EET

Το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας πλημμύρισε μόλις απέρριψε μέτρα για την κλιματική αλλαγή

Το λες και εκδίκηση της φύσης.

F

Αυτό που συνέβη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βένετο, περιοχής της Βενετίας, μπορεί να μας κάνει να σκεφτούμε σοβαρά τη θεωρία ότι η φύση μας εκδικείται. 

Τις τελευταίες ημέρες η Βενετία και τα προάστιά της αντιμετωπίζουν τις χειρότερες πλημμύρες τους από το 1966, ενώ πληροφορίες έχουν κάνει λόγο και για δύο νεκρούς. Η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πολλά ιστορικά αξιοθέατα βούλιαξαν κυριολεκτικά. 

Μέσα σε όλα τα παραπάνω, συνέβη και κάτι ακόμη. Το Δημοτικό Συμβούλιο στη Βένετο πλημμύρισε το βράδυ της Τρίτης, λίγη ώρα αφότου απέρριψε μέτρα για την ανάληψη δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. 

Ενώ δηλαδή τα μέλη του Συμβουλίου συζητούσαν τον προϋπολογισμό του 2020, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε στο Facebook ο Αντρέα Ζανόνι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη, άρχισαν να μπαίνουν νερά στον χώρο περίπου στις 22:00. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «Τι ειρωνεία, δύο λεπτά αφότου η πλειοψηφία των κομματικών συνδυασμών της Λέγκας, των Αδελφών της Ιταλίας και του Φόρτσα Ιτάλια απέρριψαν τις προτάσεις μας για να εμποδίσουμε την κλιματική αλλαγή, ο χώρος πλημμύρισε». 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε πως εκείνη την ώρα ήταν υπό συζήτηση τροποποιήσεις  στον προϋπολογισμό του 2020, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες συγκεκριμένα.