ΔΙΕΘΝΕΣ
15/10/2018 15:33 EEST

Το email που ανάγκασε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αυστραλία να απολογηθεί

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αυστραλία μάλλον λατρεύει τις γάτες. Παρόλα αυτά, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για ένα e-mail που έστειλε σε μία σειρά από επαφές της, με μία φωτογραφία που έδειχνε μία γάτα ντυμένη με πιτζάμες να απολαμβάνει τα μπισκότα της.

 Ένα e-mail με θέμα «Σύσκεψη» εστάλη σε άγνωστο αριθμών παραληπτών, όμως επρόκειτο για λάθος, όπως επιβεβαίωσαν κι επίσημα αξιωματούχοι των ΗΠΑ στην Καμπέρα.

 Το email-πρόσκληση έδινε τη δυνατότητα στους παραλήπτες να απαντήσουν αν θα παρευρεθούν στην «σύσκεψη». Αλλά μάλλον, οι περισσότεροι το άφησαν αναπάντητο, μόλις άνοιξαν το μήνυμα και αντί για πρόσκληση αντίκρισαν... μια αστεία φωτογραφία. Στη φωτογραφία απεικονιζόταν μια γάτα που έτρωγε μπισκότα, αραχτή στον καναπέ της.

Η Πρεσβεία υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα «λάθος εκπαίδευσης» του προσωπικού της και απολογήθηκε με χιούμορ: «Συγνώμη που απογοητεύουμε όσους από εσάς είχαν προγραμματίσει να έρθουν στο πιτζάμα-πάρτι για γάτες, αλλά τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ειδικότητά μας. Πρόκειται για λάθος ενός νέου υπαλλήλου».

Ο Σάντγουαλ, εκπρόσωπος των ΗΠΑ υποσχέθηκε πάντως ότι το νέο σύστημα ελέγχου θα διασφαλίσει πως δεν θα εμπλακούν ξανά γάτες στην αλληλογραφία της πρεσβείας. 

Πηγή: BBC