ΔΙΕΘΝΕΣ
25/05/2019 10:06 EEST

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει τα αμερικανικά πολεμικά πλοία με «μυστικά όπλα», ισχυρίζεται Ιρανός αξιωματούχος

Το Ιράν συχνά υπερβάλλει ως προς τις δυνατότητές του.

ASSOCIATED PRESS

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που έχουν σταλεί στον Περσικό Κόλπο με πυραύλους και «μυστικά όπλα» δήλωσε ανώτερος Ιρανός στρατιωτικός αξιωματούχος, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mizan το Σάββατο.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή την ανάπτυξη 1.500 στρατιωτικών στη Μέση Ανατολή, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως μια προσπάθεια ενίσχυσης των αμυνών τους απέναντι στο Ιράν, κατηγορώντας παράλληλα τους Φρουρούς της Επανάστασης πως ευθύνονται άμεσα για τις επιθέσεις εναντίον τάνκερ.

«Η Αμερική...στέλνει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Αν κάνουν παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε τα πλοία αυτά στον πάτο της θάλασσας, μαζί με τα πληρώματα και τα αεροπλάνα τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους ή δύο νέα μυστικά όπλα» είπε ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ιρανικής στρατιωτικής διοίκησης, στο Mizan.

Δυτικοί ειδικοί αναφέρουν ότι το Ιράν συχνά υπερβάλλει ως προς τις δυνατότητες των οπλικών του συστημάτων, αν και υπάρχουν κάποιοι προβληματισμοί σχετικά με το πυραυλικό του πρόγραμμα και ειδικά τους μεγάλης εμβέλειας βαλλιστικούς του πυραύλους.