Το Kia EV6 «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022»

Επικράτησε στην τελική επτάδα μοντέλων εκ των οποίων τα έξι ήταν αμιγώς ηλεκτρικά!
.
.
KIA

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς», στην τελική επτάδα συμμετείχαν 6 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και, όπως ήταν λογικό, τις περισσότερες πιθανότητες είχε να επικρατήσει ένα από αυτά.

Ετσι, λοιπόν, φέτος, το Kia EV6 ήταν αυτό που πήρε το πολύτιμο βραβείο, επικρατώντας ισχυρών ανταγωνιστών.

Αξίζει να σημειώσω ότι κάθε χρόνο η ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της χρονιάς» γίνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο τα τελευταία τρία χρόνια η έκθεση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας κι έτσι η ανάδειξη έγινε με διαδικτυακό τρόπο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover ψηφίστηκε από την κριτική επιτροπή των 59 δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 22 ευρωπαϊκές χώρες, ως το καλύτερων όλων, όχι μόνο των 7 της τελικής διαδικασίας, αλλά συνολικά των πάνω από 60 μοντέλων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Το Kia EV6 επικράτησε με 279 βαθμούς των: Renault Megane E-Tech (ηλεκτρικό, 265 βαθμοί), Hyundai IONIQ 5 (ηλεκτρικό, 261 β.), Peugeot 308 (συμβατικό, 191 β.), Skoda Enyaq iV (ηλεκτρικό, 185 β.), Ford Mustang Mach-E (ηλεκτρικό, 150 β.) και Cupra Born (ηλεκτρικό, 144 β.).

Το EV6 είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της Kia που βασίζεται στην Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας, ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν φιλοξενούν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Χαρακτηρίζεται από άφθονο εσωτερικό χώρο και εντυπωσιακή αυτονομία 528 χλμ., με εξαιρετικές δυνατότητες γρήγορης φόρτισης 800 V που επιτρέπουν στους κατόχους του να πραγματοποιούν φόρτιση από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Καταλήγοντας, το EV6 είναι το πρώτο από τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η Kia έως το 2026.

Δημοφιλή