Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90

Ένα 7θέσιο της νέας εποχής για τη σουηδική μάρκα.
Volvo EX90
Volvo EX90
VOLVO

Το νέο Volvo EX90 αντιπροσωπεύει την έναρξη μίας νέας εποχής για τη Volvo, στην πορεία της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον.

Με αρχή αυτό το μοντέλο, η Volvo θα παρουσιάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, καθώς έως το 2030 σκοπεύει να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και έως το 2040 να καταστεί μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Το Volvo EX90 είναι το νέο «instant classic» του σκανδιναβικού design και η επιτομή της αρχής «το σχέδιο υπηρετεί τη λειτουργία». Είναι ένα κομψό, πολυχρηστικό οικογενειακό αυτοκίνητο με σύγχρονες αναλογίες, σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής όσον αφορά την κεντρική υπολογιστική του μονάδα, τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση, για βέλτιστη ασφάλεια, αποδοτική λειτουργία και αισθητική.

Volvo EX90
Volvo EX90
VOLVO

Στον τομέα της ασφάλειας, το Volvo EX90 διαθέτει μία αόρατη ασπίδα ασφαλείας που δημιουργείται από την πιο πρόσφατη τεχνολογία της μάρκας στην ανίχνευση, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Προηγμένοι αισθητήρες όπως κάμερες, ραντάρ και lidar, συνδέονται με την υψηλών προδιαγραφών κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου, όπου ο επεξεργαστής NVIDIA DRIVE τρέχει το εσωτερικά εξελιγμένο λογισμικό της Volvo Cars, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο θέαση 360 μοιρών για τον κόσμο γύρω από το αυτοκίνητο.

Το lidar μπορεί να ανιχνεύσει τον δρόμο μπροστά, ημέρα ή νύχτα, καθώς και σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Μπορεί να δει μικρά αντικείμενα που βρίσκονται εκατοντάδες μέτρα μπροστά, δημιουργώντας περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή. Οι αισθητήρες συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της αξιοπιστίας και της συνολικής απόδοσης της λειτουργίας υποβοηθούμενης οδήγησης Pilot Assist, με μία νέα λειτουργία υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την αλλαγή λωρίδων.

Επίσης, το Volvo EX90 είναι το πρώτο Volvo που διαθέτει εξοπλισμό έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον, ενώ σχεδιάστηκε για να γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου, χάρη σε τακτικές ασύρματες (over-the-air) ενημερώσεις λογισμικού.

Volvo EX90 Rear
Volvo EX90 Rear
VOLVO

Στην καμπίνα, μία κεντρική οθόνη 14,5 ιντσών είναι η πύλη προς ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά, με ενσωματωμένες υπηρεσίες και εφαρμογές Google. Συμπεριλαμβάνονται η φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, η πλοήγηση από το Google Maps και οι περισσότερες από τις αγαπημένες εφαρμογές στο Google Play. Το Volvo EX90 θα είναι επίσης συμβατό με ασύρματο Apple CarPlay.

Χάρη στη στάνταρ σύνδεση 5G, όπου διατίθεται, μπορεί να προσφέρει πλήρως διαισθητική πλοήγηση, ενώ θα διαθέτει και τεχνολογία τηλεφωνικού κλειδιού ως στάνταρ εξοπλισμό, μέσω του smartphone

Με την εντελώς νέα και εσωτερικά εξελιγμένη αμιγώς ηλεκτρική τεχνολογική του βάση, το Volvo EX90 παρέχει αυτονομία οδήγησης με μηδενικούς ρύπους έως και 600 χλμ. με μόνο μία φόρτιση, και φορτίζει από το 10% έως το 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Δημοφιλή