Το όνομά του στις επιταγές προς τους Αμερικανούς που πλήττονται από τα μέτρα, θέλει ο Τραμπ

Το αποτέλεσμα αυτής της "αλλαγής" είναι η καθυστέρηση της αποστολής της χρηματικής βοήθειας σε εκατομμύρια ανθρώπους. 12.6 εκατ. άνεργοι σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ.
Γκράφιτι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Γκράφιτι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.
Barcroft Media via Getty Images

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζήτησε να τυπωθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις επιταγές που θα σταλούν σε εκατομμύρια Αμερικανούς προκειμένου να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού, μια απόφαση που θα καθυστερήσει κατά αρκετές ημέρες την παράδοσή τους, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.

Σημειώνεται πως μόνο σε δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ 12,6 εκατ άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους ενώ το ύψος του βοηθήματος δεν αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη σε κατοίκους πόλεων όπως η Νέα Υόρκη που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την εξάπλωση της επιδημίας.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους η αμερικανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επιταγές των 1.200 δολαρίων, που θα σταλούν στο πλαίσιο του προγράμματος 2,3 τρισεκ. δολαρίων που υιοθετήθηκε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις της covid-19 στην αμερικανική οικονομία, θα έχουν το όνομα του Τραμπ στη γραμμή την οποία κανείς μπορεί να συμπληρώσει για να υπενθυμίζει τον σκοπό της επιταγής.

Η Washington Post επεσήμανε ότι η φορολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την έκδοση των επιταγών αυτών, ενημερώθηκε μόλις χθες Τρίτη για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου.

«Η ομάδα, που εργάζεται από το σπίτι, τώρα έχει επιδοθεί σε μια κούρσα για να κάνει την αλλαγή, η οποία, σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, είναι πιθανό να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην έκδοση των πρώτων επιταγών», τόνιζε η εφημερίδα.

Πηγές: The Washington Post, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Popular in the Community