Το ταξίδι του Hans & Gretel στις ξένες αγορές

Η ιδέα του Hans & Gretel που προσφέρει σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους παγωτά, ροφήματα και μεγάλη ποικιλία ζαχαρωτών προσέλκυσε πολλούς ενδιαφερόμενους συνεργάτες.
HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece

Ένα concept ζαχαροπλαστείου που θυμίζει τους παραμυθένιους ήρωες Χανς και Γκρέτελ, δημιουργήθηκε το 2017 στο Μοναστηράκι και σήμερα διαθέτει υποκατάστημα ακόμη και στη Γερμανία, στην πατρίδα των ομώνυμων ηρώων του βορειοευρωπαικού λαϊκού μύθου που πρωτοδημοσιεύθηκε από τους αδελφούς Γκριμ.

Η ιδέα του Hans & Gretel που προσφέρει σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους παγωτά, ροφήματα και μεγάλη ποικιλία ζαχαρωτών προσέλκυσε ενδιαφερόμενους συνεργάτες με αποτέλεσμα σήμερα να αριθμεί ένα δίκτυο 16 καταστημάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδρυτές της εταιρείας είναι οι Θανάσης Ανυφαντής και Αλέξανδρος Παπαγιάννης, που αποτελούν και στους προμηθευτές των καταστημάτων με τα σχετικά προϊόντα.

Ειδικότερα, σήμερα καταστήματα Hans & Gretel λειτουργούν στο Μοναστηράκι (εταιρικό κατάστημα), ενώ μέσω συνεργασιών franchise στο Golden Hall στο Μαρούσι, στο Smart Park στα Σπάτα, στον Πειραιά, την Καλλιθέα, σε Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, αλλά και στην Κύπρο (Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πρωταρά), στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία, αλλά και στο Λονδίνο.

Η πλειονότητα των συνεργασιών μάλιστα επιτεύχθηκαν μέσα στο 2019, ενώ το 2020 – παρά την πανδημία και τη συνεπακόλουθη πίεση στην αγορά εστίασης- η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο της έχοντας ήδη κλεισμένες συμφωνίες για δημιουργία καταστημάτων σε Κωνσταντινούπολη, Τελ Αβίβ και Ντουμπάι.

Επίσης στο σχεδιασμό για το 2021 προγραμματίζεται επέκταση (και πάλι μέσω franchise) και δημιουργία ενός καταστήματος στη Ρόδο, τριών στην Σαουδική Αραβία και ένα κατάστημα στο Κάϊρο της Αιγύπτου.

Η διοίκηση της εταιρείας, παραδέχεται ότι στο εννεάμηνο του 2020 καταγράφει πτώση επισκεψιμότητας στα υφιστάμενα καταστήματα, ωστόσο, εκτιμά ότι η ανάπτυξη του δικτύου franchise θα συμβάλλει στην ενίσχυση του brand καθώς και στην ενδυνάμωση της εταιρείας, οπότε συνεχίζει επαφές σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, διερευνώντας τις ευκαιρίες για τη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Μάλιστα το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη πενταετία προβλέπει τη συνολική λειτουργία 100 καταστημάτων Hans & Gretel σε Ελλάδα και εξωτερικό.

HuffPost Greece
HuffPost Greece
HuffPost Greece

Popular in the Community