Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Από «Το Μινόρε της Αυγής» μέχρι το 1821 - Το πρόγραμμα της νέας σεζόν

Αναλυτικά όλες οι παραγωγές.
Eurokinissi

Με το σύνθημα «Θέατρο ασφαλώς!», ένα ρεπερτόριο βασισμένο σε Έλληνες συγγραφείς, τη συμμετοχή στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες -Τάκης Τζαμαργιάς, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Καραντζάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Κοκκίνου, Μανώλης Μαυροματάκης - ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη σεζόν 2020 - 2021.

Δηλώνοντας «δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά. Συχνά όμως, οι δυσκολίες είναι μεταμφιεσμένα δώρα», ο Λευτέρης Γιοβανίδης, ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία μίας νέας σκηνής 120 θέσεων, τη Σκηνή Ωμέγα (μέσα στο κτίριο - κόσμημα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά), για τις μικρότερες, εναλλακτικές παραγωγές και τη μετατροπή του Πολιτιστικού Κέντρου Κωσταράκος σε Πειραματική Σκηνή.

«Οι καιροί αλλάζουν, οι ανάγκες το ίδιο. Το ΔΘΠ μεγαλώνει, ανθίζει και γίνεται φανερή η δημιουργική ανάγκη για μια νέα, διαφορετική σκηνή. Ως τώρα τον ρόλο αυτόν έπαιζε το φουαγιέ του θεάτρου, χωρίς όμως να πληροί όλες τις προϋποθέσεις 6 μιας θεατρικής σκηνής. Θέλοντας να προσφέρουμε στους δημιουργούς και το κοινό έναν νέο πολυμορφικό χώρο, εγκαινιάζουμε φέτος μια σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη σκηνή 120 θέσεων μέσα στο κτήριο του ΔΘΠ, τη Σκηνή Ωμέγα, στοχεύοντας έτσι να συμπεριλάβουμε στο ρεπερτόριό μας μικρότερες, εναλλακτικές παραγωγές. Στην ίδια κατεύθυνση, το Πολιτιστικό Κέντρο Κωσταράκος ανανεώνεται και μετατρέπεται σε μια Πειραματική Σκηνή που επιδιώκει να μεταδώσει τον παλμό του Πολιτισμού στην καρδιά των Καμινίων. Η νέα αυτή σκηνή του ΔΘΠ θα παραχωρηθεί για να φιλοξενηθούν επιχορηγούμενες από το ΥΠΠΟΑ ομάδες θεάτρου. Επιπρόσθετα, ως ο πλέον σημαντικός πολιτιστικός φορέας του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, το ΔΘΠ αγκαλιάζει και άλλες μορφές τέχνης. Φιλοξενούμε παραστάσεις χορού, εικαστικές εκθέσεις, λογοτεχνικές συναντήσεις και εγκαινιάζουμε τις Μουσικές Δευτέρες. Καλούμε σημαντικούς καλλιτέχνες, που με το έργο τους έχουν κατακτήσει μια μοναδική θέση στη νεότερη πολιτιστική ιστορία», σημείωσε.

«Θαλάσσια πλάσματα, ρεμπέτικα τραγούδια, ρομαντισμός, επανάσταση, αναθεώρηση και επιθεώρηση: Ετερόκλητα υλικά εμπνέουν φέτος το ταξίδι μας από τον βυθό της Ιστορίας στα κύματα του ταραγμένου παρόντος...»

Εναρκτήρια παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής είναι «Το Μινόρε της Αυγής» (πρεμιέρα 25 Νοεμβρίου), η θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ των Βαγγέλη Γκούφα - Δημήτρη Μεσθεναίου, που ανεβαίνει στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Δημοφιλή