Το Τwitter δεν θέλει άλλα like, θέλει συζήτηση (και τσακωμούς) – Για αυτό κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή

Άλλη μια μέρα στο Twitter, άλλη μια μέρα διαμάχης. Η δημοφιλής πλατφόρμα λέγεται ότι καταργεί το κουμπί του Like τόσο από την ιστοσελίδα του όσο και από την εφαρμογή και οι οπαδοί δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι με τα νέα αυτά.

Θεωρείται ότι η απόφαση για την κατάργηση του εργαλείου αποτελεί μέσο βελτίωσης της ποιότητας της συζήτησης στο χώρο. Αυτό έρχεται μετά από τη δήλωση του ιδρυτή , Jack Dorsey, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος παραδέχτηκε σε μια εκδήλωση ότι δεν είναι οπαδός της καρδούλας που υπαινίσσεται το like στην πλατφόρμα του. Πιστεύεται μάλιστα ότι θα το ξεφορτωθεί σύντομα.

Σημειώνεται ότι το κουμπί του Like που βρίσκεται σε Facebook και Instagram προκαλεί ψυχικές διαταραχές σύμφωνα με πολλούς ψυχιάτρους, καθώς υπάρχουν άτομα που τα επιζητούν απεγνωσμένα σε καθημερινή βάση.

Δεν ήταν λίγοι όμως που αντέδρασαν στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν χρήστη που έγραψε: Η εξάλειψη του κουμπιού ‘like’ θα κάνει απολύτως σίγουρατο πρόβλημα του troll εδώ χειρότερο. Η πιο φιλική αλληλεπίδραση σε οποιοδήποτε Tweet είναι το κουμπί «Μου αρέσει». Χωρίς αυτό θα υπάρχουν αμιγώς εχθρικές απαντήσεις. Ποιος το θέλει αυτό;

Οι υπόλοιπες αντιδράσεις:

Πώς θα καταλαβαίνω την αξία μου τώρα;

Τwitter: όταν είσαι αντιμέτωπος με το δίλημμα αποβολής των Ναζί από την πλατφόρμα ή την κατάργηση του Like... πάντα κάνεις την πιο παράξερνη επιλογή

Η κοινωνική μου συναλλαγή

Πηγή: Indy100