Εστιατόριο με αστέρι Michelin σέρβιρε σε ρόδα λούνα παρκ για να τηρηθούν οι αποστάσεις

Εχοντας υποστεί πτώση του κύκλου εργασιών και την εξαφάνιση ξένων τουριστών, το βραβευμένο εστιατόριο καινοτόμησε.
Απολαμβάνοντας δείπνο σε ρόδα λούνα παρκ της Βουδαπέστης.
REUTERS/Bernadett Szabo
Απολαμβάνοντας δείπνο σε ρόδα λούνα παρκ της Βουδαπέστης.

Εχοντας υποστεί πτώση του κύκλου εργασιών και την εξαφάνιση ξένων τουριστών, το, βραβευμένο με αστέρι Michelin, εστιατόριο, Costes, διοργάνωσε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας με ορίζοντα την πόλη της Βουδαπέστης από ψηλά για να δοκιμάσει να έλθει σε ένα οικονομικό ισοζύγιο σε ένα περιβάλλον που μαστίζεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο ιδιοκτήτης του Costes, Κάρολι Τζερεντάι, ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών σε ένα από τα εστιατόριά του που είναι σε λειτουργία βρίσκεται περίπου στο ένα δέκατο σε σχέση με την περίοδο πριν το lockdown, κι αυτό τον έχει αναγκάσει να βρει νέους τρόπους να συνεχίσει να κάνει το επάγγελμά του.

«Τώρα που δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ούτε στον τροχό (του λούνα παρκ), ούτε στο εστιατόριο λόγω του ότι δεν υπάρχουν τουρίστες, προέκυψε η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό», ανέφερε, σχετικά με την εκδήλωση στο αξιοθέατο της κεντρικής Βουδαπέστης. Να σερβίρει το Costes τους πελάτες του στον τροχό του λούνα πάρκ εξασφαλίζοντας και απρόσκοπτη θέα και το ζητούμενο της εποχής: αποστάσεις.

«Είναι, πλέον, πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση με άλλους επισκέπτες για να είναι ασφαλείς, και ο τροχός είναι ιδανικός με τις ξεχωριστές καμπίνες του».

Η εμπειρία φαγητού που σκαρφίστηκε το Costes και μοιάζει βγαλμένη μέσα από μυθιστόρημα κόστισε περίπου 130 ευρώ το άτομο για ένα γεύμα τεσσάρων πιάτων, ενώ οι θέσεις εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες, όπως επίσης δήλωσε ο Τζερεντάι, καθώς οι εύποροι τοπικοί πελάτες αναζήτησαν μια σπάνια απόδραση από τους περιορισμούς που έχει φέρει στην ζωή τους ο κορονοϊός.

Το Costes σχεδιάζει να επαναλάβει την εκδήλωση την άνοιξη, αν και το δροσερό βράδυ του περασμένου Σαββάτου δεν ήταν αποτρεπτικό για τους πελάτες να ανταποκριθούν.

«Θέλαμε να βγούμε λίγο και να απολαύσουμε αυτή την εμπειρία γιατί ζούμε αρκετά περιορισμένα», δήλωσε ο Σζάμπολκς Μπάλαζ, ο οποίος πήγε εκεί με την σύζυγό του και τα δυο του παιδιά.

«Πηγαίνουμε συχνά σε εστιατόρια, έχουμε πάει και σε εστιατόριο με δυο αστέρια Michelin, αλλά λόγω του κορονοϊού έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε. Αυτή ήταν, λοιπόν, η μοναδική ευκαιρία για εμάς γιατί εδώ είμαστε πραγματικά απομονωμένοι».

ΠΗΓΗ: reuters.com