Τούρκος αντιπρόεδρος για τους «8»: Όπου κι αν πάνε θα τους βρούμε

Τούρκος αντιπρόεδρος για τους «8»: Όπου κι αν πάνε θα τους βρούμε
Anadolu Agency via Getty Images

Σε νέες δηλώσεις για το θέμα των 8 τούρκων στρατιωτικών προχώρησε ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Αnadolu.

O ίδιος τόνισε πως μετά την απελευθέρωση των 8 στην Ελλάδα, η Τουρκία πάγωσε τη συμφωνία που είχε με την Αθήνα για την επανεισδοχή προσφύγων, λέγοντας ότι καταδικάζουν αυτή τη στάση της Ελλάδας.

Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε, είπε ο τούρκος αντιπρόεδρος σχολιάζοντας την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της και η Ελλάδα δεν πρέπει να προσβληθεί από αυτό.

«Εμείς θα τους πάμε αυτούς στο δικαστήριο και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε λογαριασμό. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βγουν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτό η Τουρκία θα το πετύχει. Εμείς αυτό θα το πετύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το θέμα είναι διμερές και δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ, ούτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί» ανέφερε ο Μποζντάγ, λέγοντας παράλληλα ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει «όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της».

Δημοφιλή