Ποιους εκτιμούν πως θα στείλει η Τουρκία εναντίον τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Ποιους εκτιμούν πως θα στείλει η Τουρκία εναντίον τους οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί
Eurokinissi

Η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει ποινικούς από την Κωνσταντινούπολη σε πιθανή επιχείρηση εναντίον τους, ενημέρωσαν στελέχη της ΕΥΠ οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews.

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους για να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις» είπαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Realnews, οι Έλληνες αξιωματούχοι συζήτησαν επί μακρόν με τους Τούρκους στρατιωτικούς, στον απόηχο των δηλώσεων Μποζντάγ περί «πακεταρίσματος» και της αρπαγής συμπατριωτών τους από το Κόσοβο, όπου είχαν καταφύγει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Όπως είπαν, η ΜΙΤ δεν ρισκάρει σύλληψη ή ένοπλη σύγκρουση και θάνατο πρακτόρων της από Έλληνες αστυνομικούς, και θα προτιμήσει να «προσλάβει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, να αναλάβουν.

«Μην περιμένετες πράκτορε, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές», τόνισαν οι 8 στρατιωτικοί- ώστε σε περίπτωση αποτυχίας να παρουσιαστούν ως «ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως».

Λόγω των εξελίξεων, έχουν υπάρξει αλλαγές στο σχέδιο προστασίας των 8 για όσο μείνουν στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους, δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας. Το ποια χώρα θα επιλέξουν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις σχέσεις που θα έχει αυτή με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, έξι από αυτούς έχουν πει σε Έλληνες αστυνομικούς ότι σκέφτονται τη Σουηδία, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Δημοφιλή