ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2021 12:30 EEST

Τόκιο 2021: Αυστραλός ιππέας βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης

Η ομοσπονδία ιππασίας της χώρας τον απέβαλε από τις τάξεις της και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Aurelien Meunier via Getty Images
O Tζέιμι Κέρμοντ ιππεύει τον Yandoo Oaks Constellation σε αγώνες του Παρισίου τον Μάρτιο του 2018. (Photo by Aurelien Meunier/Getty Images)

Μία μέρα μετά την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρίζπεϊν της Αυστραλίας από την ΔΟΕ, η αυστραλιανή ολυμπιακή αποστολή στο Τόκιο αναγκάστηκε να στείλει σπίτι του τον ιππέα Τζέιμι Κέρμοντ ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής ομοσπονδίας ιππασίας, σε τεστ που έγινε στις 26 Ιουνίου στον Κέρμοντ εντοπίστηκε μεταβολίτης κοκαΐνης. Ο 36χρόνος ιππέας δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς έχει προσωρινά αποβληθεί από την ομοσπονδία αλλά θα έχει την ευκαιρία δεύτερης εξέτασης.

Ο 36χρόνος Κέρμοντ, τρεις φορές πρωταθλητής ιππασίας στην χώρα του, επρόκειτο να κάνει το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά πλήρωσε ακριβά την απερισκεψία του.

«Το θετικό αποτέλεσμα μάλλον προέρχεται από την χρήση του ναρκωτικού που έκανα μια φορά για διασκέδαση σε κάποια κοινωνική εκδήλωση και δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα της ιππασίας»,αναφέρει σε δήλωσή του ο Κέρμοντ και προσθέτει: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος και μετανιωμένος για αυτό που συνέβη και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Λυπάμαι που απογοήτευσα την οικογένεια και τους συναθλητές μου».

Την Τετάρτη (20/7) η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως το Μπρίζμπεϊν θα αναλάβει τους Αγώνες του 2032 καθώς δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα. Θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που η Αυστραλία θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση μετά το 1956 (Μελβούρνη) και 2000 (Σίδνεϊ). Υπενθυμίζεται πως οι Αγώνες του 2028 θα γίνουν στο Λος Άντζελες και το 2024 στο Παρίσι.