Τομ Σάιζμορ: «Καμία ελπίδα» μετά το ανεύρυσμα εγκεφάλου

Οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανάρρωσης και συνέστησαν να λάβουν την απόφαση για το τέλος της ζωής του.
Ο Τομ Σάιζμορ στην πρεμιέρα της ταινίας «The Expendables 3», 11 Αυγούστου 2014, στο Λος Άντζελες. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)
Ο Τομ Σάιζμορ στην πρεμιέρα της ταινίας «The Expendables 3», 11 Αυγούστου 2014, στο Λος Άντζελες. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, File)
via Associated Press

Ο Τομ Σάιζμορ δεν έχει καμία ελπίδα ανάρρωσης μετά το ανεύρυσμα εγκεφάλου που υπέστη, δήλωσε η οικογένειά του, επιβεβαιώνοντας ότι λαμβάνουν την απόφαση για το τέλος της ζωής του Αμερικανού ηθοποιού.

Ο ηλικίας 61 ετών Σάιζμορ βρίσκεται σε κώμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Providence Saint Joseph στο Λος Άντζελες, στο οποίο εισήχθη στις 18 Φεβρουαρίου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του, Τσαρλς Λάγκο, εξέδωσε ανακοίνωση αποκαλύπτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αναρρώσει.

«Σήμερα οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν υπάρχει ελπίδα και συνέστησαν να λάβουν την απόφαση για το τέλος της ζωής του. Νεότερη δήλωση θα εκδοθεί την Τετάρτη», είπε ο Λάγκο, ευχαριστώντας εκ μέρους της οικογένειας για τα μηνύματα συμπαράστασης.

Ο Τομ Σάιζμορ, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», «Heat» και «Black Hawk Down», βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου, καθώς κατέρρευσε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μία από τις πρώτες εμφανίσεις του στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του Όλιβερ Στόουν «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» (1989), ενώ στη συνέχεια έπαιξε στο «Point Break» (1991), το «True Romance» (1993) και το «Γεννημένοι Δολοφόνοι» (1994). Το 2000 απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στη μίνι σειρά «Witness Protection».

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει στο παρελθόν για τον εθισμό του στα ναρκωτικά από την ηλικία των 15 ετών και σε συνέντευξή του το 2013 είχε αποκαλύψει ότι ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον είχε βοηθήσει να μπει σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Τα προβλήματα του, τόσο με τον εθισμό όσο και με τον νόμο, ήταν στο επίκεντρο της σειράς ντοκιμαντέρ «Shooting Sizemore» (2007), το οποίο αφηγείται τις προσπάθειές του να ανακτήσει τη ζωή και την καριέρα του μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του για επίθεση στην πρώην σύντροφο του και την εισαγωγή σε κέντρο απεξάρτησης για χρήση μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης.

Το 2003 καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συντρόφου του Χάιντι Φλάις. Το 2005 καταδικάστηκε σε αρκετούς μήνες φυλάκιση καθώς συνελήφθη προσπαθώντας να παραποιήσει ένα τεστ ούρων. Το 2006 συνελήφθη ακόμη μία φορά για χρήση μεθαμφεταμίνης έξω από ένα μοτέλ. Συνελήφθη ξανά το 2007 ενώ ήταν ακόμη σε αναστολή και καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση.

Το 2018, μία 26χρονη ηθοποιός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, ισχυριζόμενη ότι την είχε κακοποιήσει σε ηλικία 11 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Γεννημένοι Δολοφόνοι». Ο Σάιζμορ δήλωσε αθώος και η μήνυση αργότερα αποσύρθηκε.

Με πληροφορίες από The Guardian

Δημοφιλή