Τον...λογαριασμό της «εξόδου» από τα μνημόνια» βγάζουν στη ΝΔ

Τον...λογαριασμό της «εξόδου» από τα μνημόνια» βγάζουν στη ΝΔ
Sooc

Χαρτί και μολύβι για να καταγράψουν το κόστος της «εξόδου» από τα μνημόνια πιάνουν στην ΝΔ, υπολογίζοντας ήδη τις απώλειες που είχε η Ελλαδα την τελευταία 3ετία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το γαλάζιο «ταμείο» ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος αφού κατέστρεψαν - όπως λένε χαρακτηριστικά - την προβλεπόμενη ανάπτυξη της χώρας «φόρτωσαν» κάθε νοικοκυριό με ετήσιες απώλειες 8.220 ευρώ.

Από τη ΝΔ επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο λόγω της τυχοδιωκτικής πολιτικής του, των ανεύθυνων και δημαγωγικών επιλογών του, της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσής του και φυσικά του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με τον υπολογισμό των επιτελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η χώρα έχασε 34 δισ. ευρώ, που δεν μπήκαν στην ελληνική οικονομία γιατί δεν αναπτύχθηκε με βάση την πρόβλεψη που έκαναν όλοι στα τέλη του 2014.

Στις απώλειες προστίθενται 40 δισ. ευρώ, από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιπλέον 14,5 δις ευρώ, από τα νέα μέτρα λιτότητας που ψηφίστηκαν, 7 δις ευρώ, από την αποπληρωμή μια νέας γενιάς ληξιπρόθεσμων οφειλών και 4,5 δις ευρώ, που περίμενε η χώρα από τα αναμενόμενα κέρδη των ομολόγων.

Παράλληλα, χάθηκαν 200.000 θέσεις εργασίας, ενώ η χώρα επιβαρυνθηκε με 17,65 δις ευρώ χρέος, ενώ ταυτόχρονα διπλασιάστηκαν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που φτάνουν σήμερα τα 135 δις ευρώ.

Σε όλα αυτά, τα στελέχη της ΝΔ προσθέτουν και όσα έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους επόμενους μήνες - το άτυπο τέταρτο Μνημόνιο όπως το χαρακτηρίζει η ΝΔ - που περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δισ. ευρώ, με νέες μειώσεις συντάξεων, με νέες αυξήσεις φόρων και εισφορών, αλλά και με πολύ αυστηρή εποπτεία και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Σε όλα αυτά η ΝΔ επιμένει στο δικό της μίγμα οικονομικής πολιτικής που στηρίζεται σε χαμηλότερους φόρους και λιγότερες εισφορές, σε περισσότερες επενδύσεις για νέες δουλειές και σε ασφάλεια για όλους και παράλληλα τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε 24 μήνες, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20% από 29% που είναι σήμερα, τη μείωση του φόρου μερισμάτων για τους μικρομεσαίους στο 5% από 15%, και τέλος για 9% φορολογικό συντελεστή στα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αντί του σημερινού 22%.

Μεταξύ άλλων, στις δεσμεύσεις που αναμένεται να επικεντρωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, περιλαμβάνονται η επιστροφή του Φ.Π.Α. στη εστίαση στο 13% με στόχο να μειωθεί τελικά στο 11% σε όλο τον κλάδο του τουρισμού και την σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.

Δημοφιλή