Τόσο καιρό κόβουμε τα κρεμμύδια με λάθος τρόπο. Αυτός είναι ο σωστός

Τα μάτια, ωστόσο, δεν θα σταματήσουν να τρέχουν, προειδοποιούμε.
Malorny via Getty Images

Αποδεικνύεται πώς, καθώς ασχολούμαστε με ... βουρκωμένα μάτια με τα κρεμμύδια της κουζίνας μας, τα κόβουμε εντελώς λάθος.

Ακολουθώντας την μέθοδο αυτού του σεφ, όχι μόνο θα κάνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μας πολύ λεπτό, αλλά θα έχουμε και τέλειους κύβους κρεμμυδιού κάθε φορά.

Ας δούμε στο κανάλι του στο Youtube τον διάσημο σεφ Τζόσουα Βάισμαν, ο οποίος βρέθηκε και στο TikTok για να μοιραστεί πώς πρέπει να κόβουμε τα δημοφιλή λαχανικά.

Εξήγησε ότι οι περισσότεροι από εμάς «κόβουμε την κορυφή, κόβουμε στη μέση και ξεφλουδίζουμε» προτού επιχειρήσουμε να κόψουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια χωρίζοντάς το σε φέτες οριζόντια μέχρι τη μέση και πριν το κόψουμε προς τα κάτω

Αν και αυτό είναι «μια χαρά» σύμφωνα με τον Βάισμαν, δεν είναι αυτό που κάνουν οι επαγγελματίες.

@flakeysalt

So now you can flex your oignon skills. #fyp #cooking #chef

♬ original sound - Joshua weissman

Αντίθετα, ας ξεκινήσουμε κόβοντας και τις δυο άκρες του κρεμμυδιού, αφαιρώντας τη φλούδα από το κρεμμύδι και στη συνέχεια κόβοντάς το στη μέση.

Στην συνέχεια, ας πάρουμε κάθε φλούδα του κρεμμυδιού (ναι, ας το αντέξουμε αυτό ...), κι ας την κόψουμε με τη σειρά μας σε μικρές λωρίδες χωρίς όμως, το μαχαίρι μας να φτάσει μέχρι το τέλος.

Τώρα, ας κόψουμε τις λωρίδες αυτές κάθετα και, ορίστε, κάπως έτσι προκύπτουν μικροσκοπικοί τέλειοι κύβοι.

Πράγματι, κρατά περισσότερο από την κανονική μέθοδο, αλλά όπως αναφέρει ο ίδιος ο Βάισμαν «αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να πάρει κανείς τόσο καταπληκτικούς κύβους κρεμμυδιού».

Το βίντεο του δημιουργού στο TikTok άρεσε σε 975 χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με τον σεφ στην ενότητα σχολίων.

Ως κάποιος που μαγειρεύει καλό φαγητό για αρκετά χρόνια, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό», έγραψε ένας επαγγελματίας. «Θα μου τελειώσουν τα δάκρυα στην τρίτη λωρίδα», πρόσθεσε ένας άλλος.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ποτέ δεν καταφέραμε να έχουμε τα κρεμμύδια μας τόσο ωραία – κι αυτό πρέπει να το «δώσουμε» στον Τζόσουα.