ΔΙΕΘΝΕΣ
08/09/2018 17:48 EEST

Τραμπ καλεί Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ερευνήστε τους New York Times και βρείτε τον αντιστασιακό!

Kevin Lamarque / Reuters

O Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει τους New York Times, με αφορμή τη δημοσίευση της ανώνυμης επιστολής κυβερνητικού αξιωματούχου, με τίτλο «Είμαι μέλος της αντίστασης μέσα στην κυβέρνηση Τραμπ» , που τον χαρακτηρίζει ανήθικο, αναποτελεσματικό, μικροπρεπή και παρορμητικό.

Από τη μέρα που δημοσιεύτηκε η επιστολή, η καχυποψία περισσεύει στον Λευκό Οίκο, με όλους να υποπτεύονται όλους και κανέναν να μην γνωρίζει ποιος είναι ο «αντιστασιακός» της κυβέρνησης.

Ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε πτήση του Αir Force 1, πως σκέφτεται να κινηθεί νομικά. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, θα πρέπει να διερευνήσει ποιος είναι ο συγγραφέας της επιστολής γιατί πραγματικά πιστεύω πως είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα, με τη σειρά της, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν πρέπει να λάβει μέρος σε μια τόσο καταφανή κατάχρηση εξουσίας. Οι απειλές του Προέδρου καταδεικνύουν γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε την ταυτότητα του συγγραφέα αυτού της επιστολής και να υπενθυμίσουμε τη σημασία ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου για την αμερικανική δημοκρατία».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύσει έρευνες του υπουργείου.

 

(Με πληροφορίες από το Reuters)