ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2019 18:41 EEST | Updated 01/08/2019 19:29 EEST

Τραγωδία στη Ρόδο: «Κανένα από τα τέσσερα παιδιά μας δεν ήξερε κολύμπι»

Οι γονείς μαζί με τον 16χρονο γιο τους βρίσκονταν στο σνακ μπαρ του ξενοδοχείου την ώρα που συνέβη το μοιραίο.

EUROKINISSI

Λεπτομέρειες από την τραγωδία σε ξενοδοχείο στη Ρόδο, όπου πνίγηκαν δύο κορίτσια, ηλικίας 17 και 19 ετών, έρχονται στο φως, από την έρευνα της Αστυνομίας.

Οι γονείς ήρθαν από το Παρίσι, όπου ζουν μόνιμα, στην Ελλάδα μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους την περασμένη Κυριακή. Εγκαταστάθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού για τις διακοπές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τρίτος πνιγμός σε πισίνα ξενοδοχείου - Οδηγίες για να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Το μοιραίο απόγευμα, περίπου στις 18.00, η οικογένεια έφυγε από το δωμάτιό της. Το ζευγάρι μαζί με τον 16χρονο γιο τους πήγαν στο σνακ μπαρ του ξενοδοχείου, ενώ οι τρεις κόρες, ηλικίας 10, 17 και 19 ετών, πήγαν στις πισίνες.

«Τα παιδιά πήγαν για μπάνιο. Οι γονείς ήταν στο σνακ μπαρ του ξενοδοχείου, από το οποίο δεν υπάρχει ορατότητα στις πισίνες. Τα παιδιά συνήθιζαν να πηγαίνουν στην παιδική πισίνα του ξενοδοχείου, βάθους 1,2 μέτρων. Όπως μας είπαν οι γονείς, εκεί πήγαιναν για μπάνιο, καθώς κανένα από τα τέσσερα παιδιά τους δεν ήξερε κολύμπι. Κάποια στιγμή το μεγαλύτερο παιδί, ηλικίας 19 ετών, πέρασε από την παιδική πισίνα στη βαθιά πισίνα, όπου δεν πατούσε. Τότε άρχισε να πνίγεται. Το πιο πιθανό είναι η 17χρονη αδερφή της να πήγε να τη σώσει, με αποτέλεσμα να πνιγεί και αυτή. Μαζί με τα δύο κορίτσια ήταν και το 10χρονο κορίτσι, η μικρή αδερφή τους. Μιλήσαμε μαζί της. Μας είπε ότι δεν κατάλαβε τίποτε από όλα όσα έγιναν εκείνη την ώρα», λέει στη HuffPost αστυνομική πηγή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση την προσωρινά υπεύθυνη του ξενοδοχείου, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε για την ιδιοκτήτρια.