Τραγούδια που θα κάνουν τα 20 δευτερόλεπτα πλύσιμου των χεριών πιο ευχάριστα

Βαρεθήκατε το «Happy Birthday»; Υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις
Πλύσιμο τον χεριών με σαπούνι για να φύγουν τα μικρόβια.
suthep onsrithong via Getty Images
Πλύσιμο τον χεριών με σαπούνι για να φύγουν τα μικρόβια.

Καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται κάθε μέρα παγκοσμίως και τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, γιατροί και εκπρόσωποι των Υπουργείων Υγείας της κάθε χώρας, προτείνουν σχολαστικό πλύσιμο χεριών και αποφυγή κινήσεων αγγίγματος του προσώπου μας.

Στο γραφείο, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, το άγγιγμα του προσώπου, το φτέρνισμα και πριν από κάθε γεύμα, θα πρέπει να τρίβουμε τα χέρια μας με σαπούνι και να κάνουμε πλύσιμο διάρκειας 20 δευτερολέπτων - αρκετός χρόνος για να τραγουδήσουμε το «Happy Birthday» δυο φορές, όπως συνιστά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

«Υπάρχουν μερικές μελέτες που έχουν δείξει ότι η ποσότητα των μικροβίων στα χέρια μας μειώνεται περισσότερο όταν τα πλένουμε για περισσότερη ώρα», λέει η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Τζάνετ Μπέιζμαν.

Ομως, πώς θα κάνουμε το πλύσιμο των χεριών πιο ευχάριστη υπόθεση; Παρακάτω προτείνουμε τα ρεφρέν τραγουδιών διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων που θα μας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία;

«Jolene» - Ντόλι Πάρτον

«Take on Me» - A-ha

«Africa» - Toto

«Landslide» - Fleetwood Mac

«Lose Yourself» - Eminem

«Karma Chameleon» - Culture Club

«Stayin’ Alive» - Bee Gees

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ

Με πληροφορίες από τους LA Times