ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/09/2018 12:04 EEST | Updated 30/09/2018 17:53 EEST

ΕΜΑΚ και δύτες αναζητούν τους τρεις αγνοούμενους στην Εύβοια

EUROKINISSI

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων στην Εύβοια, η οποία δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από το πέρασμα του κυκλώνα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και 3 δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα προσπαθούν να εντοπίσουν τα σημεία στα οποία πιθανά να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δύο εξ αυτών είναι ηλικιωμένο ζευγάρι που αγνοείται από τα μεσάνυχτα στο Πήλι, περιοχή Σπαθαρίου - Μετοχίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το όχημα τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένο μέσα σε ρέμα.

Έρευνες διεξάγονται επίσης για τον εντοπισμό ενός 27χρονου, στο 2ο χλμ Μαντουδίου - Προκοπίου, όπου βρέθηκε εκτός οχήματος η σύζυγος του οδηγού. Ο νεαρός άνδρας φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητο του λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων. 

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην περιοχή - Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα

Την ίδια στιγμή, η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται για 2 ώρες περίπου παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα υπήρξε μια ύφεση που δεν κράτησε παραπάνω από 1 ώρα.

Μέχρι αυτή την ώρα, απόγευμα Κυριακής, δεν έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς την Βόρεια Εύβοια ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα καλύπτουν μέχρι αυτή την ώρα με ισχυρή βροχόπτωση όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί για αύριο Δευτέρα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή τους.

Με την ίδια ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο «αν οι βροχοπτώσεις συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλη τη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν από όλο το νομό είναι ότι τα ρέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο πόδι και ελέγχουν την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου είναι δυνατόν». 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί. 

Sponsored Box