Τρεις κοινοπραξίες για τη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Ρίο – Πάτρα

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 477 εκατ. ευρώ και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
.
.
Eurokinissi

Οι κοινοπραξίες ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΤΕΡΝΑ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ΑΒΑΞ – ALSTOM, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Ρίο Νέος Λιμένας Πατρών, που ουσιαστικά θα ολοκληρώσει τη νέα διπλή γραμμή Κιάτο – Πάτρα.

Η ΕΡΓΟΣΕ εντός Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει ποιες εταιρείες περνούν στην επόμενη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, στη συνέχεια θα ανατεθεί στις εταιρείες να καταθέσουν μελέτες και κόστη, προκειμένου στη συνέχεια να αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 477 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και ο ανάδοχος που θα επιλεγεί θα αναλάβει την μελέτη και κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο – Νέος Λιμένας Πατρών, συνολικού μήκους περίπου 11 χλμ.

Η χάραξη της νέας γραμμής χωροθετείται στο μεγαλύτερο τμήμα της πάνω στη χάραξη της υφιστάμενης μετρικής γραμμής η οποία βρίσκεται σήμερα σε λειτουργία. Περιλαμβάνεται το σύνολο των εργασιών για την κατασκευής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, δηλ. οι εργασίες υποδομής, επιδομής, σταθμών και στάσεων, η εγκατάσταση συστημάτων σηματοδότησης και EΤCS Level 1, ηλεκτροκίνησης και εργασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Τμήμα του έργου το οποίο διέρχεται από πυκνό αστικό ιστό εντός της πόλης της Πάτρας, θα υπογειοποιηθεί. Οι προς κατασκευή νέες επιβατικές σιδηροδρομικές στάσεις θα αντικαταστήσουν τις 8 υφιστάμενες και θα κατασκευασθεί νέα επιφανειακή στάση στο Νέο Λιμένα Πατρών.

Δημοφιλή