Διπλασιασμός του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα, στα 300 ευρώ. Στους 105 οι νεκροί

Δεκαπέντε τα νέα κρούσματα. Στο 2.207 ανέρχεται το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα.
ASSOCIATED PRESS

Τρεις νέοι θάνατοι σημειώθηκαν μέσα στο τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο στους 105, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον ιό, Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν ανέρχονται στα 15, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχονται στα 2.207. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 69 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 33 εξήλθαν από ΜΕΘ.

«Αυτές οι ημέρες έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα που αφορά βαθύτατες πτυχές της ψυχής. Η πίστη των ανθρώπων είναι εσωτερικό βίωμα, είναι στάση ζωής. Θεωρώ πως πρέπει να ευχαριστήσουμε από αυτήν τη θέση την Εκκλησία και τους πιστούς αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο που αδελφωμένοι ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων των συμπολιτών μας. Αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα πως όλη αυτή η προσπάθειά μας άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε πως την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, και όχι σε σπίτια συγγενών και φίλων. Επίσης, ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα: Από τις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου από τα 150 ευρώ στα 300 ευρώ και της αφαίρεσης των πινακίδων, ενώ ανακοινώθηκε επίσης και ο σαρωτικός, όπως τον χαρακτήρισε, έλεγχος του κωδικού Β4 (παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες). Όπως είπε, ο έλεγχος του κωδικού θα γίνεται σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και καταχρηστική χρήση συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.«Βρισκόμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο της προσπάθειας» τόνισε.

Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Όλα μεν πάνε καλά, όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια, επισήμανε και πρόσθεσε ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται.

Δημοφιλή