Τριβές εντός ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα: Τι λένε στελέχη για το θέμα της ηγεσίας

Σφοδρές αντιδράσεις μετά από δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη.
.
.
Eurokinissi

Εσωκομματικές τριβές φαίνονται να έχουν αρχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της Κυριακής, με στελέχη να θέτουν θέμα ηγεσίας για την «επόμενη ημέρα»- και τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, να έχει σχολιάσει πως «οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, αλλά οι ήττες πάντα έναν» και να δηλώνει πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το αποτέλεσμα.

O Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Action24, είπε ότι η πρόκληση ως τις εκλογές του Ιουνίου είναι να βγουν μπροστά νέα στελέχη που διακρίθηκαν στις κάλπες του Μαΐου: «Η πρόκληση για εμάς είναι για τον ένα μήνα μέχρι τις εκλογές, με τον Τσίπρα επικεφαλής και βγάζοντας πιο μπροστά και νέα στελέχη, που διακρίθηκαν στις κάλπες αυτές, τις πολύ δύσκολες για εμάς όπως η Έφη Αχτσιόγλου, όπως ο Αλέξης Χαρίτσης, όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος, που πρώτευσαν με πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών στις περιφέρειές τους, να οργανώσουμε τη δική μας ανασυγκρότηση με μεγαλύτερη πολιτική και προγραμματική σαφήνεια για το σχέδιο που θέλουμε για την Ελλάδα και για την ατζέντα της αντιπολίτευσής μας» είπε, προσθέτοντας «να διδαχτούμε από τα λάθη μας και να διοργανώσουμε την ανασύνταξή μας».

Ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε, ερωτηθείς για το αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στις εσωκομματικές συζητήσεις μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ότι «νομίζω ότι όλα θα τεθούν στο τραπέζι...πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”». Ωστόσο, όσον αφορά στην πρόταση Παπαδημούλη, είπε πως αυτή η συζήτηση είναι «εκτός τόπου και χρόνου».

«Προφανώς θα πάμε στις εκλογές με τη σημερινή ηγεσία. Το αν θα γίνει μια καλύτερη αξιοποίηση κάποιων προσώπων, τα οποία απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο τις δυνατότητές τους και την εμβέλεια τους, είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά νομίζω ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να τεθεί θέμα αναπροσαρμογής της ηγετικής ομάδας ή οτιδήποτε άλλο. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επικεφαλής».

Η πρόταση Παπαδημούλη προκάλεσε την πολύ έντονη αντίδραση της Ρένας Δούρου, η οποία μιλώντας στον Alpha Radio 989 είπε, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Παπαδημούλης «εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή». Επίσης, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή «στην καλύτερη περίπτωση αηδιαστικές...γιανα μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια».

Από πλευράς του ο Νίκος Παππάς είπε πως «θα έπρεπε κανένας να υπολογίσει ότι σε στιγμές δύσκολες για το κόμμα μας και την παράταξή μας, ο κόσμος που μας ψήφισε και σκέφτεται να μας ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, περιμένει σοβαρότητα και όχι ανοησίες».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα