Τσεχία: Η αστυνομία μετέτρεψε κατασχεμένη Ferrari σε περιπολικό

Πιάνει 320 χλμ/ώρα.
Twitter/Policie ČR

Η αστυνομία στην Τσεχία μετέτρεψε μια Ferrari που κατάσχεσε από εγκληματίες σε περιπολικό ικανό να κυνηγάει τους κλέφτες αυτοκινήτων με ταχύτητες έως και 320 χμλ/ώρα.

Η άλλοτε κόκκινη Ferrari 458 Italia του 2011 βάφτηκε με κίτρινες και μπλε ρίγες ενώ τοποθετήθηκε ο χαρακτηριστικός φάρος στην οροφή.

Θα χρησιμοποιηθεί για την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων και για την καταστολή παράνομων αγώνων δρόμου, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ενώ παρόμοια μοντέλα μπορούν να φτάσουν πάνω από 150.000 ευρώ σε αξία, η τσεχική αστυνομία τόνισε ότι το supercar δεν της κόστισε μια περιουσία. Το τροποποίησε για περίπου 12.000 ευρώ, όσο δηλαδή θα κόστιζε ένα νέο hatchback της Skoda.

Το όχημα θα χρησιμοποιείται από ειδικό τμήμα επιτήρησης και θα οδηγείται μόνο από εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής του τμήματος τροχαίας της αστυνομίας είπε ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο εναντίον μερικών από τους «πιο επιθετικούς» εγκληματίες στους δρόμους της χώρας.

Η αστυνομία της χώρας δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί σπορ αυτοκίνητα. Ιταλοί αξιωματικοί έχουν συνεργασία με τη Lamborghini και χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά της για να μεταφέρουν προμήθειες αίματος σε σημεία ατυχημάτων. Στο Ντουμπάι, η αστυνομία διαχειρίζεται έναν ολόκληρο στόλο «υπεραυτοκίνητων».

(με πληροφορίες από Guardian)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα