Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ αντί του Πολυτεχνείου ο Τσίπρας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων.
.
.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με την παρουσία πενηνταμελούς αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής ομάδας, του κόμματος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με αποστάσεις τελέστηκε εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφθασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα τιμήσαμε τους νεκρούς και σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θεωρεί πως απέδειξε ότι η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 3 ατόμων ήταν «προβοκατόρικο σχέδιο».

Συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ. Με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, τιμήσαμε και φέτος τους νεκρούς και τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη. Σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια. Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα».

.
.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμούς αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Ο κ. Τσίπρας δεν πήγε φέτος στο Πολυτεχνείο, σε μία κίνηση συμβολικής αποδοκιμασίας για την απόφαση απαγόρευσης των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «βλακώδη, αχρείαστη και προβοκατόρικη».

.
.
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν θα βρεθούμε στο χώρο του Πολυτεχνείου για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια» δήλωσε χθες ο κ. Τσίπρας. «Γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μια όαση και μία έξαρση ελευθερίας. Και δεν μπορεί 47 χρόνια μετά να γιορτάζεται σε ένα στρατόπεδο καταστολής με την παρουσία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ»

Δημοφιλή