Τσίπρας: Να κηρυχθεί έκτακτη αργία η Δευτέρα λόγω της κορύφωσης του καύσωνα

Καλεί την κυβέρνηση να ακούσει τις συστάσεις ειδικών επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους κυρίως στα αστικά κέντρα.
Eurokinissi

Πρόταση στην κυβέρνηση να ακούσει τους ειδικούς και να κηρυχθεί η Δευτέρα, 2 Αυγούστου, ως ημέρα έκτακτης Αργίας εξαιτίας των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν στη χώρα, και κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στις συστάσεις των ειδικών και στην επικοινωνία που είχε με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

″Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός”.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. ”Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες”.

Και καταλήγει με μια αναφορά στην επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής. ”Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν”.

Δημοφιλή