Τζανάκης για ιώσεις: Σε έναν μήνα θα έχουν αρρωστήσει 1,5 εκατ. άτομα

Έκκληση για εμβολιασμό.
.
.
Eurokinissi

Εκρηκτικό είναι το «κοκτέιλ» ιώσεων και γρίπης που κυκλοφορεί στη χώρα, είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή εκδηλώνονται περίπου 50.000 γριπώδεις συνδρομές ανά ημέρα στην Ελλάδα με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να είναι γεμάτα.

Σύμφωνα με τον γιατρό, αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, «σε ένα μήνα θα έχει αρρωστήσει ενάμισι εκατομμύριο κόσμος, συμπεριλαμβανομένου βέβαια και των παιδιών και των μικρών παιδιών».

Σχολιάζοντας τη μεγάλη διασπορά των ιώσεων και της εποχικής γρίπης ο κ. Τζανάκης είπε χαρακτηριστικά ότι συγκριτικά ο πιο αθώος, ακόμα και από τον RSV (αναπνευστικός συγκυτιακός ιός) είναι ο κορονοϊός.

«Κάποιοι ευάλωτοι και μεγάλοι σε ηλικία έρχονται με βαριές πνευμονίες στο νοσοκομείο αλλά και με το αναπνευστικό συγκυριακό. Στην Πνευμονολογική Κλινική έχουμε νοσηλεύσει αρκετούς με τον συγκυτιακό ιό που επομένως δεν βλάπτει μόνο τα βρέφη και τα παιδιά, αλλά βλάπτει και υπέργηρους και βαριά νοσούντες ανθρώπους», συμπλήρωσε ο γιατρός.

Ως μέτρο προφύλαξης κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη. «Όταν συγχρωτιζόμαστε, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, για να μην έχουμε περιπέτεια μέσα στα Χριστούγεννα, καλό είναι να φοράμε μάσκα εφόσον βρισκόμαστε σε μέρος με πολύ κόσμο» δήλωσε, τονίζοντας μάλιστα την ανάγκη για απολύμανση των χεριών.

Δημοφιλή