ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/04/2019 14:42 EEST

Τζανακόπουλος για Novartis: Ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές

Ερωτηθείς για τις υποθέσεις Πετσίτη και Ξεπαπαδέα ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για αντιπερισπασμό.

Δριμύτατη επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Novartis εξαπέλυσε η κυβέρνηση. «Πρέπει να καταλάβουν – και θα το καταλάβουν – ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είναι ενδεικτικό ότι μίλησε για «νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας», για «πολιτική και επιχειρηματική ελίτ» και ευθέως υποστήριξε πως «έστηναν δουλειές».

Αναφερόμενος στην δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο σήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει» και επέκρινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε ότι αφορά την Δικαιοσύνη.

 

«Θεωρούν ότι είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας»

«Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους για να είναι πανικόβλητοι», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος υπενθυμίζοντας ότι το σκάνδαλο της Novartis «από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας αυτού του καθεστώτος.  Ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών της».

«Είναι ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς  και τους πολιτισμένους, να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται. Πρέπει όμως να καταλάβουν - και θα το καταλάβουν - ότι σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι αντιδράσεις τους βεβαίως είναι ακριβώς εκείνες που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

 

«Ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές»

«Όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, Ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται. Με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου, με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν, με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός».

«Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν κάποιος από την κυβέρνηση υπερασπιστεί τη νομιμότητα θεωρείται παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Πχ. Όταν πει η κυβέρνηση ότι ένας νόμος είναι συνταγματικός. Όταν όμως αυτοί μηνύουν μάρτυρες, καταγγέλλουν τη Δικαιοσύνη, αυτό δεν αποτελεί θεσμική εκτροπή και παρέμβαση. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τα δύο μέτρα και σταθμά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «η ΝΔ επιχειρεί απαράδεκτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που την εκθέτουν. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να φοβηθεί».

 

«Όσο και να ψάξουν τα «λαγωνικά» δεν θα βρουν τίποτα μεμπτό στην κυβέρνηση»

Ερωτηθείς για τις υποθέσεις Πετσίτη και Ξεπαπαδέα ο Δ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι «επιχειρείται από συγκεκριμένα πολιτικά, οικονομικά και εκδοτικά κέντρα να δημιουργηθεί αντιπερισπασμός» απέναντι στην αποκάλυψη πραγματικών σκανδάλων». Μάλιστα έκανε λόγο και «δήθεν εμπλοκή σε δήθεν υπόθεση» και εκτίμησε ότι «δεν υφίσταται καμία υπόθεση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως την Γενική Γραμματέα Διαφθοράς τονίζοντας ότι «για να δέχεται μία τέτοια επίθεση κάτι καλό έχει κάνει στη Γραμματεία Διαφθοράς και θα παραμείνει για καιρό στη θέση αυτή».

«Τα «λαγωνικά» επιχείρησαν να παραπλανήσουν και να δημιουργήσουν όρους καχυποψίας. Όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα μεμπτό σε αυτή την κυβέρνηση. Όσο και αν «λαγωνικά» της αντιπολίτευσης κατασκευάζουν διαστρεβλωμένες ειδήσεις τόσο θα πεισμώνουμε να πολεμήσουμε την ολιγαρχία» κατέληξε ο Δ. Τζ,ανακόπουλος.

Sponsored Post