Τζένιφερ Άνιστον: Μία ολόκληρη γενιά βρίσκει «Τα Φιλαράκια» προσβλητικά

«Η κωμωδία είναι πιο περίπλοκη σήμερα από ό,τι παλιά».
(Photo by: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)
(Photo by: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)
NBC via Getty Images

Με αφορμή την κωμωδία «Murder Mystery 2», στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον καλό της φίλο Άνταμ Σάντλερ -πρεμιέρα 31 Μαρτίου στο Netflix- η Τζένιφερ Άνιστον μίλησε -στο πλαίσιο συνεντεύξεων για την προώθηση της ταινίας- στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπου όπως είπε αναφερόμενη στην κωμωδία, είδος που την καθιέρωσε, «τώρα είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός».

«Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί. Τώρα είναι λίγο παγίδα, επειδή πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τους κωμικούς ηθοποιούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή», είπε η Άνιστον, η οποία παίζει σε κωμωδίες εδώ και τριάντα χρόνια, με σημείο αναφοράς τη σειρά «Τα Φιλαράκια» που άρχισε να προβάλλεται το 1994 και την έκανε διάσημη.

«Στο παρελθόν μπορούσες να κάνεις ένα αστείο για έναν φανατικό και να γελάσεις -ήταν απίστευτα αστείο. Και είχε να κάνει με το να εκπαιδεύσεις τους ανθρώπους στο πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι. Τώρα δεν επιτρέπεται να το κάνουμε».

Η Άνιστον στην πρεμιέρα του «Murder Mystery 2» στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 28 Μαρτίου 2023. REUTERS/Mario Anzuoni
Η Άνιστον στην πρεμιέρα του «Murder Mystery 2» στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 28 Μαρτίου 2023. REUTERS/Mario Anzuoni
MARIO ANZUONI via Reuters

«Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιών, που επιστρέφουν στα επεισόδια του Friends και τα βρίσκουν προσβλητικά. Υπήρχαν πράγματα που δεν έγιναν ποτέ σκόπιμα -αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε η ευαισθησία που υπάρχει σήμερα», είπε η Άνιστον για τη σειρά που ήταν προϊόν της εποχής της.

«Όλοι χρειάζονται τα αστεία. Ο κόσμος χρειάζεται χιούμορ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τον εαυτό μας τόσο σοβαρά. Ειδικά στις ΗΠΑ. Είναι όλοι τόσο διχασμένοι».

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή