ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2019 09:29 EET

Βαρύ κλίμα στην Πυροσβεστική για τη δίωξη στον αρχηγό του Σώματος

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Eurokinissi

Βαρύ είναι το κλίμα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής, ύστερα από τις πληροφορίες ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του αρχηγού του Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου, για τους χειρισμούς στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μάλιστα, η δίωξη έρχεται σε μία περίοδο που η Πυροσβεστική προετοιμάζεται για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Στη φωτιά στο Μάτι ο κ.  Ματθαιόπουλος ήταν υπαρχηγός του Σώματος και ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο χρέη αρχηγού, ύστερα από την αιφνίδια αποστρατεία του τέως αρχηγού, Σωτήρη Τερζούδη, ο οποίος καρατομήθηκε μετά την τραγωδία. Μαζί με τον κ. Τερζούδη είχαν απομακρυνθεί τότε από τη θέση τους ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Τσουβάλας (σε βάρος του οποίου δεν ασκήθηκε δίωξη για το Μάτι) και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας. 

Το ερώτημα που θέτουν πηγές από την Πυροσβεστική είναι εάν ο κ. Ματθαιόπουλος θα συνεχίσει τη θητεία του ή εάν θα παραιτηθεί μετά τη σε βάρος του δίωξη, σε μία κρίσιμη περίοδο που το Σώμα.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν  ότι «η εξέλιξη αυτή ήταν κάτι που μπορούσε να προβλεφθεί. Παρά ταύτα επελέγη μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, στις τακτικές κρίσεις στην Πυροσβεστική, η παραμονή του στη θέση του αρχηγού. Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η παραμονή του».