Εφηβος που μπήκε στη Βρετανία μέσα σε βαλίτσα, ευχαριστεί την καινούργια του πατρίδα

Ενας 16χρονος από το Βιετνάμ.
LIVINUS via Getty Images

Ενα αγόρι 16 ετών από το Βιετνάμ, που εισήχθη παράνομα το 2018 στην Βρετανία, μέσα σε μία βαλίτσα, έγραψε μία επιστολή με την οποία ευχαριστεί θερμά την χώρα για την καινούργια του ζωή.

Τον Φονγκ, ανακάλυψαν οι αρχές σε άσχημη κατάσταση, στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, στο λιμάνι του Ντόβερ, βασική πύλη εισόδου στην χώρα για όσους διασχίζουν την Μάγχη. Μετά τις πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν στο νοσοκομείο, ο Φονγκ, βρήκε την οικογενειακή θαλπωρή σε ανάδοχη οικογένεια.

Οσο για τον οδηγό που τον βοήθησε να περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης, 18 μηνών.

«Αγαπητή Αγγλία, γράφω μια επιστολή για να σας πω τι διαφορά έχετε κάνει στη ζωή μου. Σώσατε τη ζωή μου. Μου δώσατε μια οικογένεια και ένα σπίτι», ανέφερε ο Φονγκ στο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα από τις τοπικές αρχές του Κεντ.

«Όταν ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξύπνησα στο νοσοκομείο και ήμουν πολύ φοβισμένος και πανικοβλημένος. Δεν ήξερα πού είμαι, τι μου συμβαίνει, πονούσε όλο μου το σώμα και δεν μπορούσα να φάω. Μπορούσα να κουνήσω λίγο τα δάχτυλα μου και τον λαιμό μου».

Στο γράμμα του έκανε αναφορά και στις κατατακτήριες εξετάσεις που έδωσε στην γλώσσα των αγγλικών.

«Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας στα αγγλικά. Τώρα πιστεύω στον εαυτό μου και αντιμετωπίζω τα πάντα με πολύ θετικό τρόπο. Σας ευχαριστώ που με βρήκατε, που φροντίσατε για την υγεία μου στο νοσοκομείο. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε μία οικογένεια, που με αγαπάει και που τους αγαπώ και εγώ. Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνεται να πάω σχολείο. Ευχαριστώ τις κοινωνικές υπηρεσίες και το κράτος για όλη την βοήθεια και το ενδιαφέρον που έδειξαν γιά μένα. Δεν πίστευα ποτέ πως μπορούσα να βρω αγάπη. Τώρα υπάρχει ένα μεγάλο ουράνιο τόξο στην ζωή μου αντί για το σκοτάδι. Θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω το λύκειο. Δεν ξέρω αν θα το καταφέρω, αλλά θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Ελπίζω να σας κάνω περήφανους».

Για τον επίλογο κράτησε το καλύτερο καθώς έκανε αναφορά και στην μητέρα του.

«Η μητέρα μου με βοήθησε να γράψω αυτό το γράμμα. Για άλλη μία φορά σας ευχαριστώ που μου αλλάξατε την ζωή».

Πηγή: CNN.com

Δημοφιλή